Şubat 2022, Oyun Çıkışları İçin Yoğun Bir Ay Olabilir

Şubat 2022, Oyun Çıkışları İçin Yoğun Bir Ay Olabilir

Oyun dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan Gamescom, bu senede oldukça hareketli geçiyor. Bu senenin en dikkat çeken detaylarından birisi ise 2022 yılının Şubat ayı.

Horizon Forbidden West, The King of Fighters XV ve Sifu gibi oyunların birçoğunun 2021 yılında piyasaya sürülmesi planlanmıştı fakat devam eden COVID-19 pandemisinden dolayı geliştirici şirketlerde yaşanan aksaklıklar ertelenmelerine sebep olmuştu.

Şimdi, tüm bu oyunlar ve daha fazlası günler içinde piyasaya sürülmüş olacak. Yayıncı Annapurna Interactive'in Twitter'da mizahi bir şekilde belirttiği gibi, Şubat 2022 oldukça yoğun geçecek.

 

Uzun zamandır merakla beklenen dövüş oyunlarından biri olan The King of Fighters XV, 39 farklı savaşçıyla birlikte 17 Şubat 2022 tarihinde piyasaya sürülecek.

Sadece bir gün sonra, 18 Şubat'ta PlayStation 5 ve PlayStation 4 için çıkacak olan Horizon Forbidden West geliyor ve bu oyunda kahramanımız Aloy, dokunduğu her şeyi öldürebilen bir “kırmızı yanıklığı”” durdurmak için batıya doğru bir yolculuğa çıkıyor.

Merakla beklenen ancak kısa bir süre önce pandemi koşullarından dolayı çıkışı 2021'den 2022'ye ertelenen bir başka oyun olan Sifu'da Şubat 2022'de piyasaya süürlecek. Çıkış tarihini Destiny 2'nin yaklaşmakta olan genişlemesi biçiminde farklı bir şekilde yayınlayacak.

Ve son olarak, 25 Şubat Saints Row serisinin geri dönüşü olacak. Basitçe Saints Row adlı bu yeniden başlatma oyunu, serinin daha yeni oyunlarda karşılaştığı hataları düzeltmeye çalışacak.

Ayrıca 2022 yılının Ocak ayının sonunda da birçok oyun çıkacak. Oldukça merakla beklenen Dark Souls serisinin devamı olan Elden Ring hem de Legend of Zelda: Breath of the Wild'dan ilham alan Pokemon Legend: Arceus, bir hafta arayla piyasaya sürülecek. Kısaca 2022 yılının ilk iki ayı oyun dünyası açısından oldukça hareketli geçecek.