Sven Vinke, Larian Studios’un gelecek planlarını paylaştı ve oyun endüstrisindeki mevcut durumu ele aldı.

Sven Vinke, Larian Studios’un gelecek planlarını paylaştı ve oyun endüstrisindeki mevcut durumu ele aldı.

Son zamanlarda Larian Studios‘un başkanı Sven Vincke, Eurogamer yayınıyla bir röportaj gerçekleştirdi. Vincke, oyun endüstrisindeki mevcut durumu ve Larian Studios’un gelecek planlarını tartıştı.

Vincke’ye göre, oyun endüstrisindeki mevcut krizin sorumlusu yayıncılar kendileridir: daha önce başarılı olan bir formülü tekrarlamak mümkün değil, sürekli olarak çeşitli yenilikleri entegre etmek gerekiyor. Yayıncılar ise sürekli olarak kar elde etmek ve şirket yönetimine prim yapmak için popüler modelleri kullanmaya devam etti, ancak bu modeller artık işe yaramadığında şirketler insanları işten çıkarmak zorunda kaldı.

Stüdyoya yönelik olarak, Vincke, personel artışının doğrusal ve aşamalı olarak giderek belirli bir personele ulaşılmasına olanak tanıdığını belirtiyor. 10 yıl içinde personel sayısı 9 kat arttı, ancak bu süreç aşamalı ve bilinçli olarak ilerledi – şu anda her çalışan uygun bir pozisyonda. Baldur’s Gate 3’ün erken erişimi, stüdyonun projenin daha büyük hale getirilmesi için ne kadar insan işe alması gerektiğini belirlemesine yardımcı oldu.

Şu anda stüdyoda 470 kişi çalışıyor. Stüdyonun en az birkaç yıl boyunca çalışacak kaynakları var, ancak Vincke, bir sorun olursa – stüdyonun geleceği için satın aldığı azınlık hisse paketinin satışından elde ettiği kendi parasının da olduğunu söylüyor, bu yüzden stüdyonun geleceği için endişelenmek gerekmiyor.

Vincke ayrıca kullanılan motor üzerine planları konuştu: Larian Studios, Unreal Engine gibi evrensel bir çözümden vazgeçmek niyetinde değil. Stüdyo, kendi motorunu desteklemenin maliyetinin daha yüksek olduğunu düşünüyor, ancak geliştiricilerin teknolojiyi daha iyi bildiklerini ve uzun süredir çalıştıklarını düşünüyor, bu da sonuçta projelerin geliştirilmesine olumlu yansıyor.

Vincke ayrıca Baldur’s Gate 3’ün geliştirilmesi sırasında stüdyonun aldığı bazı derslerden bahsetti. Ona göre, oyunun konsol platformlarına taşınmasının basit olacağını yanlış değerlendirdiler: oyunun aslında PC versiyonunun hazır olduğunda önceden konsollara optimize edilmesi gerekiyordu. Ancak yine de konsol portlamasının faydalı olduğunu düşünüyor – bu, optimizasyona büyük ölçüde yardımcı oluyor ve PC için sistem gereksinimlerini azaltmaya izin veriyor.

Sven Vincke ayrıca stüdyonun gelecek projesi hakkında biraz konuştu: Proje açısından kapsamı, Baldur’s Gate 3’ü hatırlatıyor; olaylar Dungeons & Dragons dünyasında değil, ancak oyunda Dungeons & Dragons dünyasındaki kadar karmaşık kurallar olmayacak.