Sven Winke’in Rol Oyununu Dile Getiren Yeni Nesil Teknolojilerden Beklentisi

Sven Winke’in Rol Oyununu Dile Getiren Yeni Nesil Teknolojilerden Beklentisi

Baldur’s Gate’ın inanılmaz başarısına rağmen, Sven Vincke, 2024 GDC’deki konuşmasının sonunda, Wizards of the Coast ile işbirliğiyle D&D ile ilgili başka bir DLC, devam oyunu veya oyun yapmayacağını duyurdu.

Gamespot’a verdiği röportajda Larian’ın kurucusu bu kararın arkasındaki sebepleri biraz daha açıkladı:

Baldur’s Gate 3 konusunda, herkes bize şunları söylüyordu: “DLC yapmalısınız ve gerçekten devam oyunu üzerinde çalışmaya başlamalısınız, o kadar başarılı oldu ve çok para kazandı”. Bir süre gerçekten düşündüm: “Evet, bunu yapmalıyız, planlarımızı değiştirmeli ve bunu yapmalıyız.” Takım gerçekten bunu yapmalı olduğumuz konusunda hemfikirdi. Ama sonra, yılın sonunda, bunun bizim için olmadığını anladım. Bu tamamen Larian’ın yaptığı işin zıttıydı. Büyük ve yeni şeyler yapmak istiyoruz, yaptıklarımızı tekrarlamak istemiyoruz, bu yüzden bunu yapmayacağımızı söyledik. Bu yüzden, ilk planda yapmaya karar verdiğimiz şeye geri döndük, yani bir sonraki ve daha büyüğe doğru ilerlemek.

Baldur’s Gate 3’ün çıkmasından sonra, takım zaten iki oyunu seçti ve şimdi bu yola geri dönüyorlar. Vincke’nin söylediğine göre, bunlar büyük, iddialı, Larian’ın daha önce yaptıklarından farklı olacak, ancak aynı zamanda tanıdık olacaklar.

Daha da ilginci, Larian’ın kurucusunun aklında bir RPG hayali var ve gelecek nesil donanımın onu gerçeğe daha da yaklaştırmak için bazı teknolojiler içereceğini umuyor.

Yani bu, benim “her şeyin en büyüğünü yönetecek” olarak adlandırdığım büyük planın bir parçası. Gelecek nesilde hangi teknolojilerin olacağını bilmiyorum. Umarım, bizi buna daha da yaklaştıracak bir şey alırız.

Vincke’nin neyi kastettiğini tahmin etmek zor, ancak belki Divinity: Original Sin 1 için planlanmış ancak gerçekleştirilmemiş olan 1 milyon dolarlık hedefle ilgili olabilir. O zaman Larian, destekçilere NPC programının, gün/gece döngülerinin ve hava sistemlerinin NPC’ler ve canavarlar üzerinde etkili olacağını vaat etmişti. Hava ve ay değişikliklerinin farklı büyüler üzerinde etkili olacağı düşünülüyordu. Bu özellikler yalnızca D:OS 1’de değil, devam oyununda ve ayrıca Baldur’s Gate 3’te de gerçekleştirilmedi. Ancak teknolojinin ilerlemesi, Larian’ın gerçekten canlı bir oyun dünyası yaratmasına olanak tanıyabilir.