System Shock’un Yeniden Yapım Geliştiricileri, Unutulmuş Bir Diğer Klasik Birinci Şahıs Nişancı Oyununu Canlandırmak İstiyor

System Shock’un Yeniden Yapım Geliştiricileri, Unutulmuş Bir Diğer Klasik Birinci Şahıs Nişancı Oyununu Canlandırmak İstiyor

No One Lives Forever, farklı bir çağdan gelen birinci şahıs nişancı oyunudur. Ateş etme ve gizlilik kombinasyonu deneyseldir, risklidir ve her zaman yaratıcıdır. Her seviye yeni bir dekor öğesi gibi hissedilir. Bir bölümde çatışmada sıkışıp aynı anda uçaktan düşebilirsiniz. İkinci oyunda Amerikan treyler parkında ninjalarla olan savaşı kesen bir kasırga ortaya çıkar ve herkesi havaya kaldırır.

No One Lives Forever 2’nin fiziksel kopyasını hala bulabilirsiniz, ancak bunu çalıştırmak için eski ekipmana ve sürücülere ihtiyacınız olacaktır. İlk oyun için konsol limanı da mevcuttur, ancak neredeyse her yönden PC versiyonuna geri kalmakta ve hala varlığa ve eski yapılandırmaya bağlıdır. Nightdive, NOLF’ü geri getirmek için mükemmel bir konuma sahiptir. Ancak sorun, sözleşmelerde yatmaktadır.

“Fox Interactive, o zaman Vivendi’nin bir parçasıydı, sonra Activision ile birleşti ve sonra Activision’dan ayrıldı, bu yüzden Fox şimdi Disney’e aittir,” açıklıyor Nightdive’ın kurucusu Stephen Kick. “Ve şimdi Blizzard ve Microsoft’ta var. Ve ayrıca Monolith’e sahipsiniz, şu anda Warner Bros’a ait olan orijinal geliştirici. Potansiyel olarak bu iş ortaklarından birine veya birkaçına ait olabilecek tüm bu detaylara sahipsiniz.”
“Sözleşmeniz sadece bir yayıncı sözleşmesi mi?” diyor iş geliştirme direktörü Larry Kuperman, NOLF’ün yeniden yayımlanması sırasında ortaya çıkabilecek hipotetik hukuki sorunları çiziyor. “Onun bir son kullanma tarihi var mı? Tüm sözleşmeleri almadan buna cevap veremezsiniz. Ve tüm varolan detayları bilmiyorsanız, istemek zorunda olduğunuz tüm sözleşmeleri bile bilmiyorsunuz. Bu, kesinlikle geri getirmek istediğimiz bir başlık. Bu bizim balina avımız. Bu seriden tüm oyunları geri getirmek istiyoruz. Ama şartları bulmak ve potansiyel olarak dahil olabilecek tüm tarafları ikna etme konusunda söz konusu.”

Bununla birlikte, çok az umut ışığı var. Şu anda Nightdive aktif olarak NOLF’ü yeniden yayımlamıyor olsa da, Kuperman stüdyonun her zaman “arama” halinde olduğunu söylüyor.

“Bu, beş veya altı yıl önceydi, GDC’de, anonim bir numaradan arandığımda olmuştu,” diyor Kick. “Ve ‘NOLF aradığınızı duydum’ dediler. Belki size yardımcı olabilecek bir şeyim var ama şimdi konuşamam. Hareketli parçalar var. Bu yerlerden bazılarında yönetim değiştiğinde, olup olmadığına dair hakları olabilir veya olmayabilir, kapılar açılır. Bu sadece zaman meselesi olacak. Ama sonunda olsun isterim.”

Şaşırtıcı bir şekilde, Nightdive GDC’de röportaj verirken, Kick WB Games’e bir tweet atarak No One Lives Forever’ı yeniden yapabilip yapamayacaklarını sordu.

“Başka bir şekilde söylememe izin verin,” diye ekliyor Kuperman. “Eğer gökyüzü açılsaydı ve ‘Bunun için dava edilmeyeceksiniz’ denilen bir anlaşma düşseydi, grafiklerimiz hemen değişirdi.”