“Taht Oyunları” Yapımcıları Artık “Yıldız Savaşları” ile İlgili Bir Şey İstemiyor

“Taht Oyunları” Yapımcıları Artık “Yıldız Savaşları” ile İlgili Bir Şey İstemiyor

David Benioff ve D.B. Weiss, “Game of Thrones” dizisinden sorumlu olanlar, Lucasfilm ile “Star Wars” üzerine yeni filmler geliştirmek için anlaşma imzaladılar. Bu sinema dünyasında en yüksek ses getiren haberlerden biri oldu. Sinemacıların planları arasında Jedi’ların kökenlerini araştırmak da vardı, ancak Disney’nin diğer projelerinde olduğu gibi, bu proje de sonunda iptal edildi. Ve o zaman yaratıcılar kendilerine milyonlarca dolarlık bir Netflix anlaşması imzalayarak başka profesyonel görevler bulmaya karar verdiler. Bu şekilde “Three Body Problem” uyarlaması ortaya çıktı ve çok yakın zamanda platformda yayınlandı. Peki galaksi destanı ne olacak?

Total Film’e verdiği röportajda showrunner’lar “Star Wars” a dönmeye pek hevesli olmadıklarını belirttiler: “Hayır, böyle düşünmüyorum” dedi Benioff. “Ben öyle düşünüyorum ki, “Star Wars” ya da “James Bond” gibi kökleri çok derin olan bir destanınız olduğunda, anlatmak istediğiniz hikayeyi anlatmada pek özgürlüğünüz olmaz. Ben ve Dan, yeni bir şey başlatmanın daha ilginç olduğunu anladık”.

“Game of Thrones” gibi “Three Body Problem” da bir dizi kitaba dayanıyor: “Liu Cixin’in kitapları üzerinde çalışıyoruz, ancak kendi adapte ettiğimiz için en azından İngilizce versiyonuna büyük özgürlüğümüz var, anlatmak istediğimiz hikayede… ve bu diğer hikayelerle kıyaslandığında çok daha heyecan verici,” dedi.

Daha önce David Benioff, amacının ilk Jedi’ların hikayesini anlatmak olduğunu belirtmişti – ki bu konsepti Lucasfilm o dönem geliştirmek istememişti. Ancak ilginçtir ki, şu anda yönetmen James Mangold (“Indiana Jones ve Kader Tekerleği”) mevcut Skywalker efsanesi ve Yüksek Cumhuriyet’ten binlerce yıl önce, hatta Eski Cumhuriyet’ten önce geçen Jedi Düzeni’nin nasıl oluştuğunu anlatan yeni bir film üzerinde çalışıyor. Film çekilirse, bugüne kadarki en uzakta geçen “Star Wars” kronolojisinde geçen, kanonik bir ürün olacak.