Take-Two “önemli maliyet tasarrufu” üzerinde çalışıyor, ama işten çıkarmaları “planlamıyor”

Take-Two “önemli maliyet tasarrufu” üzerinde çalışıyor, ama işten çıkarmaları “planlamıyor”

Take-Two CEO’su Strauss Zelnick, şirketin “şu anda herhangi bir işten çıkarma planının olmadığını”, tüm şirket genelinde giderleri azaltma stratejisinin başlatılmasına rağmen açıkladı.

Zelnick, 2024 mali yılının üçüncü çeyrek finansal sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada, Take-Two’nun tüm işletme genelinde harcamaları ciddi şekilde azaltmayı planladığını belirtti.

Stratejimiz yaratıcılık, yenilik ve etkinlik üzerine kuruludur. Şu anda, kârlılığı en üst düzeye çıkarmak ve aynı zamanda büyümeye yatırım yapmak için tüm işletme genelinde harcamalarımızı önemli ölçüde azaltmayı hedefliyoruz. Bu önlemler, önceki gider azaltma programımıza ek olarak daha etkin ve daha etkilidir ve olağanüstü oyun çıkışlarımızı gerçekleştirdikçe, daha yüksek bir işletme kaldıraç oranına ulaşma çabası içindeyiz.

Zelnick’in bahsettiği eski “gider azaltma” programı, 2023 yılında duyurulmuş ve yıllık 50 milyon dolar tasarruf sağlanmasını öngörüyordu.

Bu, bir sonraki ay işten çıkarmalara yol açtı ve etkilenenler arasında Private Division gibi bazı bölümlerin çalışanları da vardı.

Ancak IGN ile yaptığı röportajda, Zelnick’e, genel endüstride olduğu gibi, yeni harcama kısıntı programının da işten çıkarmaları içerip içermediği soruldu.

Zelnick, “Henüz ayrıntıları tamamen düşünmedik” diye yanıtladı, şu anda işten çıkarma planları olmadığını belirtti.

Sadece şunu belirtmek isterim ki, en büyük gider kalemimiz pazarlama. Onu optimize edebileceğimizi düşünüyoruz. Ayrıca dış sağlayıcılar, yazılım, diğer tedarikçiler, tedarik hizmetleri için harcamalarımız var. Bunun için her zaman fırsatlar buluyoruz. İşleri sonlandırmak en zorudur ve bunu yapmayı planlamıyoruz.

Take-Two’nun önceki harcama kısıntısı programından bir yıl sonra, işten çıkarmalar oyun endüstrisinde yaygın bir durum haline geldi. 2023 yılında işten çıkarmalar endüstride yaygınlaştı: tahminlere göre 9,000 kişi işten çıkarıldı ve bu yılın da o durumu yavaşlatmayacağı anlaşılıyor.

Oyun Endüstrisi İşten Çıkarmaları sitesinin teknik sanatçısı Farhan Nura’ya göre, oyun endüstrisindeki doðrulanmış işten çıkarmaları izleyen geçtiğimiz yıldan bu yana, 2024 yılında toplam işten çıkarmalar sayısı şimdiden 5,900’e ulaştı.