Take-Two: Video Oyunlarının Fiziksel Piyasası Uzun Süre Varlığını Koruyacak

Take-Two: Video Oyunlarının Fiziksel Piyasası Uzun Süre Varlığını Koruyacak

Strauss Zelnick, Take-Two’nun CEO’su, IGN’ye verdiği röportajda, ona göre video oyunlarının fiziksel pazarının uzun bir süre var olacağını iddia etti. Bu konuyu ele alması için, bazı mağazalarda Xbox oyunlarının fiziksel kopyalarının satışının durdurulması ve gelecek hafta Phil Spencer’ın Xbox’un geleceğini netleştirmesi bekleniyordu.

Take-Two, dijital pazarın fiziksel pazarın üzerinde büyümesini öngören yayıncılardan biriydi, ancak bu, fiziksel pazarın yakın zamanda ortadan kalkacağı anlamına gelmez:

Fiziksel pazarın muhtemelen uzun bir süre var olacağı neredeyse kesindir. Örneğin, müzik endüstrisinde hala var. Müşteri nerede olduğuna dayanarak karar almayız. Eğer mantıklıysa, onu destekleyeceğiz. Görüşlere dayalı kararlar almıyoruz. Tüketici nerede olduğuna dayanarak karar alıyoruz.

Zelnick, bir yayıncının fiziksel dağıtımla uğraşmanın o kadar da pahalı olmadığını ve bu yüzden Take-Two’nun endişelenmediğini söyledi. Önemli olan, baskılı kopyaları abartmamaktır.

Dolayısıyla, yakın gelecekte, hatta belki de daha sonra, Take-Two oyunlarının, ekonomik olarak mantıksız olmadığı sürece, fiziksel ve dijital formatlarda yayınlanmaya devam edeceği bekleniyor.