Take-Two Yöneticisi, GTA 6 için GTA 5’e göre “daha yüksek” beklentileri olduğunu belirtiyor

Take-Two Yöneticisi, GTA 6 için GTA 5’e göre “daha yüksek” beklentileri olduğunu belirtiyor

Finans konferansı sırasında Take-Two Interactive Software CEO’su Strauss Zelnick, Grand Theft Auto 6’dan Grand Theft Auto 5’e göre şirketin “beklentilerin çok daha yüksek olduğunu” söyledi.

Zelnick, canlı yayında yaptığı konferansta, Grand Theft Auto 6’nın 24 saat içinde 93 milyon görüntülenme elde ederek YouTube’un görüntülenme rekorlarını kırdığını belirtti. Ortak kanalların tahminlerine göre bu “tarih boyunca en büyük video lansmanı” olarak nitelendirildi.

Daha sonra soru cevap bölümünde, Zelnick, Take-Two’nun sadece fragmanın değil, hatta çıkış duyurusunun bile internet üzerinde büyük bir etkinlik haline geldiği için çok memnun olduklarını söyledi. Zelnick ayrıca, şirketin beklentilerinin Grand Theft Auto V’den çok daha yüksek olduğunu düşündüğünü belirtti.

“Beklentilerin çok daha yüksek olduğunu düşünüyoruz. Çok, çok daha yüksek. Diğer yandan, şu anda 195 milyon kopya – bu küçümsenecek bir şey değil. Bu yüzden, oyunun nasıl olacağı konusunda tahminlerden kaçınıyoruz, ancak beklentilerin çok çok yüksek olduğu açık.”

Ayrıca, bir oyunun piyasaya sürülme zamanı konusunda nasıl karar alındığı soruldu.

“Eksiksizlik konusunda hedefimiz var ve yaratıcı olarak ne kadar optimize olduğumuzu hissettiğimizde, piyasaya sürme zamanının geldiğini hissederiz. Motivasyon ve teşvik konusunda, aynı zamanda bu şirkette çalışan herkesin maddi teşviklerinin hissedilmesi, pay sahiplerinin teşviklerine denk gelir. Yani, aslında, şirketimizde operasyonel düzeyde tüm çalışanlara kar payı dağıtma planlarımız var ve en üst düzeyde, ödüllerimizin çoğu esas olarak hissedarların kümülatif getirisine bağlıdır (TSR).

Bu nedenle amacımız, burada çalışan herkesin çıkarlarını hissedarların çıkarlarıyla uyumlu hale getirmek, bunun hepimizi aynı yönde hareket etmeye zorlamasıdır. Yani haklısınız. Bir şeyin piyasaya sürülmesi ile eksiksizlik oluşturma arasında potansiyel bir çelişki vardır, ancak bu şirket eksiksizlik yönünde hareket eder.”