Techland, ilk Dying Light’ın 9. yıldönümünü kutladı.

Techland, ilk Dying Light’ın 9. yıldönümünü kutladı.

Geçtiğimiz gün, orijinal Dying Light için özel bir gün oldu: Oyunun 26 Ocak 2015’te PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarında piyasaya sürüldüğü 9. yıl dönümünü kutladı. Geliştirici Techland’in Dead Island üzerinde çalıştıktan sonra yeni bir franchise ile zombileri ve parkur unsurlarını birleştirerek Dying Light’ı piyasaya sürme kararı aldığı günü hatırlatalım.

Oyunun resmi profilinde bu özel günü hatırlattılar ve ana karakter Kyle Crane’in resmini yayınlayarak Super Crane etkinliğinin 1 Şubat’a kadar devam edeceğini duyurdular.

“Dying Light’ın çıkışının üzerinden tam 9 yıl geçti! Hala Harran’ı keşfetmekten keyif alıyorsanız ne mutlu bize! Bu özel günü kutlamak için “Super Crane” etkinliğini geri getiriyoruz! Elengizliği en üst seviyede kullanın ve düşmanları daha da kolay bir şekilde alt edin!”

Eski verilere dayanarak, orijinal Dying Light’ın 20 milyon satış barajını aştığını ve bu yeni bir IP için inanılmaz bir başarı olduğunu gösterdi. 2022 yılı Şubat ayında Dying Light 2: Stay Human’ın piyasaya sürüldüğünü ve orijinal oyundaki olaylardan yıllar sonra geçen bir devam oyunu olduğunu hatırlatalım. Devam oyunu hali hazırda 5 milyondan fazla kopya sattı.

Şu anda Dying Light PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One ve Xbox Series S|X platformlarında mevcut. Ayrıca Steam’de 30 Ocak’a kadar oyun için %80 indirim uygulanacak.