Tekken 8’in Steam’de iyi bir başlangıcı oldu: Mortal Kombat 1 yenildi, ancak Street Fighter 6 direniyor.

Tekken 8’in Steam’de iyi bir başlangıcı oldu: Mortal Kombat 1 yenildi, ancak Street Fighter 6 direniyor.

Tekken 8 son zamanlarda Steam’de piyasaya çıktı ve çıkışı oldukça olumlu verilerle geçti. Dövüş oyunu, aynı anda 49.977 oyuncuya ulaştı ve bu makaleyi yazdığımız sırada, bu sayılardan çok uzağa gitmedi – ağda 45.000’den fazla kullanıcı bulunuyor.

Bu, Tekken 8 için büyük rakamlar, çünkü Tekken 7’nin Steam’de aynı anda en fazla oyuncuya ulaşma sayısı yaklaşık 18.900 oldu. Başka bir deyişle, bu, %167’lik bir artışa denk geliyor.

Tabii ki, bu rakamın satılan kopya sayısını göstermediğinin farkındayız, ancak oyunun sonuçlarının öncesinden daha iyi olduğunu gösteriyor. Tekken’e olan ilginin en azından Steam’de geçmişe göre daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Maalesef konsol verilerine erişimimiz olmadığından, durumun tam resmini elde edemiyoruz.

Bandai Namco oyunu, Steam’de Mortal Kombat 1’i geçti. Valve platformunda son 38.129 aynı anda oyuncuya ulaşmıştı. Warner Bros oyunu son bir ayda 5.000 eş zamanlı oyuncuya ulaştı, ancak çıkışından bu yana yaklaşık dört ay geçtiğini hatırlatalım.

Bununla birlikte, Tekken 8 Street Fighter 6’yı geçmeyi başaramadı, en yüksek sayısı 70.573 eş zamanlı kullanıcıya denk geliyordu. Ayrıca, bu makaleyi yazdığımız sırada, sekiz ay önce piyasaya sürülen bir oyun için oldukça iyi olan 18.000’den fazla kullanıcı oyunda bulunuyordu.