Tekken’in Yaratıcısı, Online Dilekçelerin Değişiklikler Yaratma Konusunda Yararsız Olduğunu Belirtti

Tekken’in Yaratıcısı, Online Dilekçelerin Değişiklikler Yaratma Konusunda Yararsız Olduğunu Belirtti

Katsuhiro Harada – Tekken’in yaratıcısı – oyun geliştiricilerinden ve yayıncılarından bir şeyler elde etmek için çevrimiçi imza kampanyalarının etkililiği hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Ona göre çevrimiçi imza kampanyaları genellikle gerçek dışı olduklarından ve çok kolay bir şekilde imza bırakılabildiklerinden dolayı neredeyse işe yaramazlar. Ayrıca botlar tarafından üretilebilecekleri için de etkisiz olduklarını savunuyor.

Ancak Harada’nın duyulmak isteyen hayranlar için bir çözümü var: geliştirici ekibin ofislerine el yazısı mektuplar göndermek. Kişisel deneyimine dayanarak, farklı insanlardan düzenli olarak bu tür mektuplar almanın ekipleri etkileyebileceğini düşünüyor.

Bu konuda kendi deneyimimden örnek vererek söyleyebilirim ki, her gün posta ile gönderilen birkaç mektup, sosyal medya üzerinden 10.000 imza toplamaktan daha etkileyici olabiliyor. Bir ara belirli karakterlerin geri getirilmesi için günde birkaç mektup alıyordum. Bu mektuplardan bazıları korkutucu bir şekilde bıçaklıydı, bunu tavsiye etmiyorum çünkü bu kontraproduktif olabilir. Ancak her gün dünyanın dört bir tarafından coşkulu mektuplar almak geliştirici ekibin farkındalığını önemli ölçüde artırıyor, şirket içinde mektuplar hakkında konuşmaları kolaylaştırıyor ve yönetimin dikkatini çekiyor. Diğer yandan, elektronik postalar ve çevrimiçi imza kampanyaları genellikle basit bir spam reklamı gibi etki bırakmıyor. Yani günümüzde mektuplardaki ricalar düşündüğünüzden daha etkilidir diyebilirim.