Telegram geniş kapsamlı bir güncelleme yayınladı

Telegram geniş kapsamlı bir güncelleme yayınladı

Telegram, 10 yeni özelliğiyle büyük bir güncelleme yayınladı.

Mesajlaşma uygulaması Telegram, şirketin blogunda duyurduğu gibi, 10 yeni özellikle büyük bir güncelleme yayınladı, bunlar arasında tek kullanımlık sesli ve video mesajları bulunuyor.

Telegram, “Favoriler”i güncelledi ve kullanıcılara bu sohbetle farklı etkileşim biçimleri sunuyor:

  • Mesajların gönderildiği sohbet, grup ve kanalların “Favoriler” olarak ayrı ayrı görüntülenmesi;
  • Yalnızca Telegram Premium aboneleri için geçerli olan etiketlenmiş mesajları hızlı bir şekilde süzen etiketlerin oluşturulması;

Ayrıca, mesaj gönderilirken sesli ve video mesajlarının tek kullanımlık görüntülenme modu ekledi – alıcı tarafından dinlendikten veya izlendikten sonra otomatik olarak silinecekler. Ayrıca, sesli veya video mesaj kaydını duraklatabilir ve daha sonra devam ettirebilirsiniz.

Güncelleme sonrası, özel sohbetlerde mesajları karşı tarafın tam olarak ne zaman görüntülediği gösterilecek. Bu, gizlilik ayarlarında belirli kullanıcılardan gizlenebilecek. Ayrıca, Telegram tüm sohbetlerde arama işlevini geliştirdi, kişilerle yeni mesajları düzenli bir şekilde otomatik olarak kapatmak için yeni bir konfigürasyon getirildi, video hikayelerin yüklenme hızı dörde katlandı ve oynatma hızı için ayarlamalar eklendi.

Bazı özellikler yalnızca abonelere sunuluyor: bu kişiler mesaj gönderebilecek kişileri (“Herkes” veya “Kişiler ve Premium Kullanıcılar”) seçebilme yeteneği ve hikayelerde video kalitesini artırma yeteneğine sahip oldu. iOS cihazlarında video mesaj çekerken hızlı bir şekilde ön ve arka kameralar arasında geçiş yapma yeteneği de eklendi ve ek stabilizasyon özelliği eklendi. MacOS için Telegram sürümünde çalışma masaüstü temasına en uygun 15 simge seçeneği sunuldu.