Tencent, Alan Wake 2 geliştiricilerine ve Max Payne’in yeniden yapımına yatırımlarını üçe katladı.

Tencent, Alan Wake 2 geliştiricilerine ve Max Payne’in yeniden yapımına yatırımlarını üçe katladı.

Remedy Entertainment stüdyosu, oyun endüstrisindeki başarılarıyla ilgili yeni bir mali rapor yayınladı. Korku oyunu Alan Wake 2’nin yaratıcıları, oyunun yüksek satışlarıyla övündüler ve Max Payne’in ilk bölümlerinin yeniden yapımı da dahil olmak üzere gelecek projelerin geliştirilmesini hatırlattılar. Bu haberler, özellikle Tencent’in dikkatini çeken yatırımcıların ilgisini olumlu etkiledi. Çinli şirket, yatırımlarını Remedy’de üç katına çıkardı.

Raporlara göre, Tencent 2021 yılında Remedy hisselerinin bir kısmını satın aldı. O zamanlar şirket, stüdyonun sadece %3.8 hissesine sahipti ve Codename Kestrel (daha önce Codename Vanguard olarak adlandırılan) adıyla gizemli bir kooperatif oyunun geliştirilmesi için anlaşma imzaladı. Bugün Tencent’in stüdyonun %14.8 hissesi var. Şirket, Alan Wake 2’nin korku oyunundaki başarısı ve güncellenmiş Max Payne sürümlerinden potansiyel yüksek gelir nedeniyle yatırımlarını artırmaya karar verdi.

Codename Kestrel ise üretim aşamasının gizli tutulduğu biliniyor. Oyun yaklaşık 3 yıldır geliştirilmekte ancak Remedy ve Tencent’in işbirliğine başlamasından bu yana en az bir kez geliştirme süreci yeniden başlatılmış. Çinli şirketin oyunun sadece bir yayıncısı olarak hareket etmesi bekleniyor, ancak bu tamamen Remedy projesi olacak ve stüdyo markayı koruyacaktır.