The Callisto Protocol’ten Denuvo’nun Kaldırılması %22’lik Bir FPS Artışı Getirdi ve Titreşimleri Azalttı

The Callisto Protocol’ten Denuvo’nun Kaldırılması %22’lik Bir FPS Artışı Getirdi ve Titreşimleri Azalttı

Dün akşam, hayatta kalma korku oyunu The Callisto Protocol için Denuvo adlı korsan korumasını kaldıran küçük bir yama yayınlandı. DSOGaming sitesi, korumasız bir şekilde oyunu test etmeye karar verdi ve bir kez daha Denuvo’nun gerçekten performansı düşürdüğünü ve işlemciyi yorduğunu gördü.

Oyun, AMD Ryzen 9 7950X3D işlemci, 32 GB 6000 MHz DDR5 bellek ve NVIDIA GeForce RTX 4090 ekran kartıyla çalışan bir PC üzerinde test edildi. Oyunda ışın izleme ve 1080p çözünürlükte maksimum ayarlar kullanıldı. Testlere göre, Denuvo’nun kaldırılmasından sonra The Callisto Protocol’de minimum kare hızı %22 arttı: 80 kareden saniyede 98’e yükseldi. Ancak ortalama kare hızı aynı kaldı (saniyede 120 kare). Testçi ayrıca azalan stuttering miktarını da belirtti. Oyun artık işlemci çekirdeklerinden birini tamamen doldurmuyor, bunun yerine 4-5 thread kullanıyor.

The Callisto Protocol olayları, gelecekte geçen 300 yıl sonrasında gerçekleşiyor. Oyuncu, Jupiter’in ayı Callisto üzerinde bulunan “Kara Demir” adlı sıkı bir hapishanede kaderine terk edilen esir Jacob Lee’nin rolünü üstlenecek. Mahkumlar canavara dönüştükçe hapishane kaosa sürükleniyor. Hayatta kalmak için Jacob’un hapishaneden kaçması ve aynı zamanda Callisto’nun derinlerinde gizlenen karanlık ve endişe verici sırları ortaya çıkarması gerekiyor.