The Invincible geliştiricileri 12 güncelleme, genişletme ve VR sürümünü tartışıyor.

The Invincible geliştiricileri 12 güncelleme, genişletme ve VR sürümünü tartışıyor.

The Invincible’ın Starward Industries’den geliştiricileri, pazarlama direktörü Matyey Dobrovolsky ve finans direktörü Andrey Shafranets, şirketin finansal ve organizasyonel durumu, mevcut olaylar ve gelecekteki stratejileri hakkında bilgi verdi.

The Invincible’ın Kasım ayındaki Krakow stüdyo prömiyerinin ardından derin değişiklikler yaşandı ve bunların boyutları yeniden yapılandırmayla karşılaştırılabilir. Marek Markusevsky, başkanlık görevinden istifa etti ve gelecekteki bir teşvik programının hedefleri için ayrılan hisselerin %50’den fazlasını ayırdı ve şirkete bir kredi sağladı. Önceden şirketin yasal işler müdürü olan Andrey Shafranets, şirketin yönetimini devraldı. Stüdyo ayrıca üretim ekibini önemli ölçüde küçülttü, bu da harcamaları önemli ölçüde optimize etmeyi sağladı.

“Şu anda ekipte 19 kişi var. The Invincible’ın prömiyerinden önce takımda 34 kişi vardı. Ekip, maliyetleri optimize etmek amacıyla küçültüldü. Hiçbir ekip üyesi kendi isteğiyle ayrılmadı. Mevcut ekip, ikinci oyunun üretimini yapmak ve The Invincible’ı geliştirmek için izin veriyor.” – Yöneticilerin temsilcileri açıkladı.

Şirket, The Invincible’ın satışlarından gelir elde etmiyor. Oyunun yayıncısı olan 11 bit stüdyosu, satışların geri ödeme miktarını aştığını ve finansal etkinin bu miktarın biraz üstünde olacağını belirterek, gelirin satıcılardan bu amaçla gerekli fonları alması nedeniyle biraz sonra görüleceğini söylemişti.

“Satışlar zamana göre hesaplanıyor – örneğin, ocak ayındaki satışlar için yayıncı fonları en erken şubatta alıyor ve ardından geri ödeme yapılıyor ve geri ödeme tamamlandığında, fonlar mart ayının sabit bir kısmıyla şirkete aktarılıyor. Mevcut satışların analizi, oyunun uzun süre satılacak olması ve satışlarının stüdyonun kendini desteklemesine izin vermesi oldukça olasıdır.” – Starward Industries yöneticileri açıkladı.

Şirketin planları arasında The Invincible’ın gelecekteki gelişimi bulunmaktadır. Gelecek yıl için yaklaşık 12 ek içerik yaması planlanmıştır. Starward Industries ayrıca oyunun sanal gerçeklik cihazlarına taşınması konusunda birkaç ortağıyla görüşmeler yürütüyor.

“Firewatch hariç, bu türün en çok satılan oyunlarının çoğu yüksek satış doruklarına sahip olmadı, ancak uzun süre oldukça iyi satış rakamlarını korudu. Mevcut satışların analizi, The Invincible’ın aynı şeyi yapacağını düşünmemize olanak tanır. Ayrıca, ilgiyi artırmak için oyunu güncellemeler ve genişlemeler yoluyla destekleme planlanıyor, böylece gelecekte kötü satış riski en aza indirilmiş olacak.”.

Yeni bir oyun da geliştiriliyor. Kavramsal çalışmalar bir yıldan fazla süredir devam ediyor ve stüdyoda oynanabilir prototipler bulunmaktadır. Şirket ayrıca erken erişim modu da dahil olmak üzere yeni oyunun çeşitli geliştirme seçeneklerini incelemektedir.