The Last of Us Gibi En İyi 5 Oyun: Hikaye Odaklı Oyunlar

The Last of Us Gibi En İyi 5 Oyun: Hikaye Odaklı Oyunlar

The Last of Us, drama tarihinin en keskin yumruklarından birini attıktan sonra bile kendini kurtarmayı başaran harika bir hikayeydi.

Oyunun her bir unsuru arasındaki karakterler, hikaye ve sinerji, bunu özel olduğu platformdaki en iyilerden biri ve söz konusu ayrıcalık ne olursa olsun neslimizin en iyilerinden biri yapan şeydir.

Joel'in bu kadar önemli bir kayıptan sonraki hikayesi, acımasız bir toplu katliam zincirine girerken ayaklarını bulmasıydı, The Last of Us yumruk atmıyor.

Kanlı, intikamcı ve sizi yozlaşmayı en temel haliyle izlemeye zorluyor.

Bunu göz önünde bulundurarak, yıllar boyunca oynadığımız ve burada incelediğimiz, yalnızca ortamın, kurgunun ve oynanışın benzer bir deneyim için ne kadar iyi bir araya geldiğine odaklandığımız The Last of Us gibi anlatı odaklı oyunlar gibi en iyi 5 oyunu burada bulabilirsiniz. 

The Last Of Us gibi en iyi Oyunlar

5. Bioshock Infinite

Bioshock: Infinite, sağladığı ortamda alabileceğiniz kadar Tim Burton'dur, ancak maskenin her distopyadan ne kadar çabuk çözüldüğüne dair net bir vaka çalışması sağlar. 

Gerçek bir savaşın kurgusal bir versiyonunda kendi eylemleriyle yaralanmış, yorgun, bitkin ve suçluluk duygusuyla dolu eski bir dedektif olan Booker DeWitt'in kontrolünü elinize alıyorsunuz.

Aniden yeni bir vaka, gizemli bir kadını aramak için gökyüzündeki bir steampunk şehrinin kalbine indiğinde, parçaları toplamak ve bulmacayı tamamlamak size kalmış.

  • Geliştirici/Yayıncı: Irrational Games/2K Games
  • Çıkış Tarihi: 26 Mart 2013
  • Platformlar: PC, macOS, Linux, PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360, Nintendo Switch

4. Days Gone

Walking Dead tarzı bir anlatının cilalı bir versiyonunu yeniden yaratmaya ve sunmaya çalışan Days Gone, Sony'nin PlayStation 4'ün son günlerini görmek için iyi bir oyundu ve az çok başarılı oldu.

Yönetmen John Garvin, bu yinelemede Freaker virüsü olan, dünyayı etkisi altına alan klasik ölümcül salgın arasında karısını bulmaya çalışan yalnız bir kurt karakter arketipi olan Deacon St. John'un hikayesini sunmaya çalışıyor.

İyi miktarda entrika, aksiyon ve karakter keşfi ile Days Gone, zombi türüne yeterli bir katkı ve hikaye odaklı harika bir seçim.

  • Geliştirici/Yayıncı: Bend Studio/Sony Interactive Entertainment
  • Çıkış Tarihi: 26 Nisan 2019
  • Platformlar: PC, PS4

3. Max Payne 3

Max Payne 3, fantastik bir üçlemenin tatmin edici bir sonundan daha fazlasıydı.

Kendini köşeye sıkıştırmış bir hikayenin devamıydı ve Rockstar IP'yi devraldığında, hayranların hem franchise'dan hem de Rockstar'dan beklentileri doğrultusunda çok fazla çalışma yapılması gerekiyordu.

Bunu kaçırmadığınızdan emin olun.

  • Geliştirici/Yayıncı: Rockstar Studios/Rockstar Games
  • Çıkış Tarihi: 15 Mayıs 2012
  • Platformlar: PC, macOS, PS3, Xbox 360

2.  The Last of Us Part II

Eleştirmenler, oyunu Ellie'nin Joel ile olan hikayesini resmin çok dışında bir şekilde kapatmak için kahramanca bir çaba olarak övdü.

Bununla birlikte, uzun zamandır hayranlar, dirgenlerini zorunlu çok oyunculu bir moda yönelttiler ve onlara göre, sevmeye ve beslemeye başladıkları köklerden hayal kırıklığı yaratan bir uzaklaştırma oldu.

Bunun da ötesinde, intikam için kör bir avda acı, ayrık bir sosyopat olarak Ellie, ilişkilendirilebilir bir kahramanı düşündüklerinde akıllarına gelen ilk şey değildi.

Durum ne olursa olsun, TLOU II. bölüm aşk, keder, yolculuklar ve sonuçlar hakkında özür dilemeyen gri bir hikaye anlatıyor.

Ellie ve Abby'nin oyunun tüm süresi boyunca sergilediği mükemmel ikilik, Naughty Dog'un ulaşmak için yola çıktığı atmosferi ve gerilimi oluşturmaya yardımcı oluyor ve bunu güzel bir şekilde yapıyor.

  • Geliştirici/Yayıncı: Naughty Dog Studios/Sony Interactive Entertainment
  • Çıkış Tarihi: 19 Haziran 2020
  • Platformlar: PS4

1. Detroit Become Human


Detroit: Become Human'dan alacağınız ana paket, kontrasttır.

Oyun tasarımından anlatıma, bakış açısına kadar her şey, bu tür eğlencelerden hoşlanan insanlar olarak ya büyüleyici bulduğumuz ya da bir anda vazgeçeceğimiz çok özel bir karşıtlık türüne dikkatlice bağlı.

Renkler arasındaki karşıtlık, ortam arasındaki karşıtlık, hava durumu gibi küçük şeyler bile ve kurgusal olsun ya da olmasın ikili bir dünyada ahlaki açıdan belirsiz seçimler arasındaki karşıtlık.

Detroit'in cazibesi, insan ilişkileri ile katı ikili işlev bir araya geldiğinde ortaya çıkan kaos arasındaki karşıtlığı keşfetmede yatar.

Ve Heavy Rain and Beyond: Two Souls'un arkasındaki insanlardan başka bir şey beklemeyiz.

Connor, insanın her şeyi olduğu gibi görmeye ve her şeyi olduğu gibi, kendi yöntemiyle göstermeye çalıştığı psikolojik mücadeleye giren, yoğun bir şekilde çatışan bir “android”dir. 

Detroit, metin tabanlı macera türünün yıllarca süren evriminin doruk noktasıdır.

Size bir senaryo, bir çatışma ve nihayetinde gerçek dünyadaki bir insan olarak karakterinize ve bakış açınıza yansıyan ve deneyimleyeceğiniz oyuna karar veren çözüm seçiminiz verilir.

  • Geliştirici/Yayıncı: Quantic Dream/Sony Interactive Entertainment
  • Çıkış Tarihi: 25 Mayıs 2018
  • Platformlar: PS4, PC