The Lord Of The Rings Masa Oyununun 20. Yıldönümüne Özel Versiyonu Duyuruldu

The Lord Of The Rings Masa Oyununun 20. Yıldönümüne Özel Versiyonu Duyuruldu

Fantasy Flight Games kısa süre önce Yüzüklerin Efendisi: Masa Oyunu Yıldönümü Sürümü'nü (The Lord of the Rings: The Board Game Anniversary Edition) ortaya çıkardı. Yüzüklerin Efendisi: Masa Oyunu ilk olarak 2000 yılında yayınlandı, ancak yeni versiyon kaliteli yükseltmelerle piyasaya sürülecek. Yıldönümü Sürümü'nün 2020'nin dördüncü çeyreğinde yayınlanması planlanıyor.

Yüzüklerin Efendisi: Masa Oyunu Yıldönümü Baskısı (LTR20), 20 yıl önce ilk kez çıkan klasik kooperatif oyunun yerini alacak. Yeni LTR20 sürümü, önceki sürümdeki John Howe sanatını ve Reiner Knizia tasarım öğelerini içeriyor ve yeni tasarlanmış birkaç minyatürü, işaretçileri, piyonları ve zarları ile beraberinde getiriyor.

LTR20'de, Yüzük taşıyıcısı Shire’lı Frodo Baggins’in kaderini kontrol edecek, Yüzük Kardeşliğini kuracak (siz ve diğer dört oyuncuya kadar), yüzüğü yok etmek için Orta Dünya'da bir yolculuk yapacak, karanlık Lord Sauron'un kötü güçlerinden kaçınacak ve onları yeneceksiniz. LTR20, Moria'nın karanlık derinlikleri, Helm's Deep Savaşı, Shelob'un İninin kasveti ve Mordor'un ıssızlığı da dahil olmak üzere tüm Lord of the Rings üçlemesini kapsayan bir oyun sunmaktadır.

Oyunun 2000 baskısında jetonlar, işaretçiler ve oyun kalıbı karton jetonlar şeklindeydi. LTR20'de, tüm Hobbitler, Sauron ve Yüzük de dahil olmak üzere her şey plastik heykel minyatürler şeklinde yapıldı. Her minyatür, hobbitin tüylü ayaklarından, önceki karton Sauron jetonunun yerini alan korkutucu yeni Black Rider minyatürüne kadar ayrıntılı olarak tasarlandı. Yüzük bile artık otantik elf yazısı işlemesine sahip ve onu kullanmak istediğinizde yüzük taşıyıcısının tabanına düzgün bir şekilde sığacak.

Yüzüğü yok etme göreviniz sırasında, her biri Moria, Helm’s Deep, Shelob’s Lair ve Mordor için olmak üzere dört oyun tahtasında oynayacaksınız. Dövüş, dostluk, gizlilik ve seyahat etmeyi tasvir eden görev yollarında ilerleyecek ve rünleri toplamak, Sauron'un yaşam belirteçleri ile onun yolsuzluğuna karşı savunmaya yardımcı olacak, çatışmaları hızla bitirecek veya tamamen önlemek için saklanacak görev kartları kullanacaksınız. Ve tüm bunlar sırasında, yolsuzluk yolunda sürekli nöbet tutmanız gerekecek. Sauron Yüzük taşıyıcıyı bulursa, Yüzük'ü talep eder ve oyun ve Orta Dünya’nın sonu gelir!