The Outer Worlds Steam’de İyi Bir Başlangıç Yaptı

The Outer Worlds Steam’de İyi Bir Başlangıç Yaptı

Obsidian Entertainment'ın son RPG'si The Outer Worlds dün Steam'de piyasaya sürüldü. Oyun ilk olarak 2019'da piyasaya sürülmüştü, ancak PC sürümü ilk on iki ay boyunca yalnızca Epic Games ve Microsoft mağazalarında mevcuttu. Şimdi münhasırlık anlaşması sona erdi (aslında oyunun yalnızca Steam'de yayınlanmasını yasaklayan bir sözleşmeydi) ve oyun nihayet Valve'in platformunda piyasaya sürülebildi. Aynı zamanda oyun GOG’da da yayınlandı.

Steam'deki ilk çıkış şu ana kadar ortalama bir başarı olarak tanımlanabilir. Oyunun reytinglerinin %78'i olumlu. İlk günkü aktivite kaydı 7159 kişiydi. Ancak, çoğu oyun için en iyi gün Pazar günleri olduğu için, daha iyi sonuçlar için önümüzdeki haftayı beklemeye değer.

Steam çıkışı vesilesiyle, fiyatın %50 düşürüldüğü ve şu anda 154,50 ₺ olduğu özel bir teklif düzenlendi (GOG'da 238 ₺). Teklif sadece 6 Kasım'a kadar geçerli olacak. Bu tarihten sonra 309 ₺’lik tam fiyat ödeyeceğiz.

Aynı zamanda oyunu, genişletme kartını ve film müziğini içeren The Outer Worlds: Non-Mandatory Corporate-Sponsored Bundle'da %35 indirim başlatıldı. Bu paket için 295,65 ₺ ödeyeceğiz.

Yıllık münhasırlık anlaşmasının geleneksel olarak oyunun sadece temel versiyonunu kapsadığını belirtmekte fayda var. Bu nedenle, Steam'de The Outer Worlds'ün piyasaya sürülmesiyle birlikte, ilk genişleme olan Peril on Gorgon kullanıma sunuldu. İkinci genişleme, tüm platformlarda aynı anda piyasaya sürülecek.

The Outer Worlds 25 Ekim 2019'da PC, PlayStation 4 ve Xbox One'da çıkış yaptı ve bu Haziran aynı zamanda Nintendo Switch konsoluna da çıktı.