The Verge’den alınan bilgilere göre, Microsoft, Indiana Jones and the Great Circle’ı PS5 için piyasaya sürmeyi düşünüyor.

The Verge’den alınan bilgilere göre, Microsoft, Indiana Jones and the Great Circle’ı PS5 için piyasaya sürmeyi düşünüyor.

Bethesda’nın gelecek oyunu Indiana Jones hakkında planlar, ayrıca Sony PlayStation 5 konsolu için de ön izleme sürümü olarak piyasaya sürülmesini öngörüyor. Geçen ay Microsoft Xbox Developer Direct etkinliği sırasında Indiana Jones and the Great Circle hakkında ilk izlenimleri edindik, burada ilk fragmanı tanıttılar. Microsoft’un planlarına aşina bir kaynak, Bethesda’nın aynı zamanda PS5 için oyunu piyasaya sürmeyi düşündüğünü The Verge’e bildirdi.

Microsoft içinde, bazı Xbox oyunları için yeni bir çok platformlu yaklaşım benimseniyor gibi görünüyor: şirket, hangi oyunların özel kalacağını, hangi oyunların gelecekte Switch veya PS5’e geleceğini düşünüyor. Indiana Jones, yeni çok platformlu oyunların bir parçası gibi görünüyor.

Bethesda, oyunu öncelikle bir Xbox konsolu için dışarıya çıkaracak olsa da, şu anda iddialara göre, kısa bir özel oyun dönemi olacak. PS5 için çıkışın birkaç ay sonra düşünüldüğü, bu sırada Bethesda’nın Xbox ve PC sürümlerini 2024 Aralık’ında piyasaya sürmeyi planladığı bildiriliyor.

Indiana Jones and the Great Circle için kesin tarihler ve platform erişilebilirliği, özellikle de Xbox için yeni çok platformlu yaklaşım henüz tam olarak geliştirilmediği için değişebilir. Son aylarda Microsoft, bazı Xbox özel oyunlarını PS5 ve Nintendo Switch’e dahil etme olasılığını değerlendirdi. Sea of Thieves ve Hi-Fi Rush’ın çok platformlu olarak düşünüldüğü bildiriliyor ve Microsoft, diğer Xbox oyunlarını rekabetçi konsollara çıkarma olasılığını da göz önünde bulunduruyor. Anlaşılan o ki, Microsoft, mevcut geliştirme çabalarını desteklemek için PS5 geliştirici kiti için ek yatırımlar yaptı. Kaynaklara göre, diğer platformlar için Hi-Fi Rush duyurusu yakın gelecekte bekleniyor.