The Witcher 3 için yeni mod ışın izleme ile global aydınlatmayı daha da geliştiriyor.

The Witcher 3 için yeni mod ışın izleme ile global aydınlatmayı daha da geliştiriyor.

CD Projekt RED’in RPG serisinin üçüncü oyunu, temelinde REDengine 3 grafik motoru yatıyor.

Geliştiriciler, yeni motor sayesinde devasa, tamamen açık dünya inşa edeceklerini söylerken yalan söylemediler. Serinin üçüncü oyununun boyutu ikincisinin kırk katı, yaklaşık olarak Skyrim’den %20 daha “geniş”. Atla bir uçtan diğerine gitmek oyuncuya kırk dakika alacak. Ayrıca not edelim ki REDengine 3, oyuna yeni bir akış teknolojisi sağladı ve bu da oyunu yükleme ekranlarından kurtardı.

Hikaye ve dünya bölümlere ve eylemlere ayrılmamıştır. Geralt, hafızasını geri kazandı ve artık bir “fraksiyona” çalışmak istemiyor. Diğer bir deyişle, ana karakter artık özgür ve nereye gideceğine ve ne yapacağına kendisi karar verebilir. Aslında, The Witcher 3’ün özü, adında da yansıtıldığı gibi – Wild Hunt veya “Vahşi Av”. Geralt, ana dünyayı keşfetmeye gidecek, yolda canavarlarla savaşacak ve Andrzej Sapkowski’nin kitapları gibi sırları açığa çıkaracak. Ancak, hikayenin lineer olmamasına rağmen, geliştiriciler yüz saatten fazlasını kaplayarak hikaye anlatımı video kliplerinin sayısını ikiye katlamaya karar verdi.

Geriye kalan kısımla ilgili olarak, Geralt istediği yere gidebilir. Ancak canavarların seviyesi oyuncuya göre ayarlanmaz. Ve yüksek seviyeli bölgelerde oyuncunun ilk başta işi yok. Genellikle Geralt, yolculuğu sırasında hem yaratıklarla ve hayvanlarla hem de insanlarla karşılaşacak. Karakter, nötr bir varlık için tehlike oluşturuyorsa, o varlık ilk saldıracaktır. Değilse, rahatlıkla yanından geçebilir. Geliştiriciler, düşman davranışlarının birçok faktöre bağlı olduğunu söylüyorlar, bunlardan biri de gece ve gündüzün değişmesidir. Ayrıca, The Witcher 3’te hem atlar hem de tekneler olacak. Her iki ulaşım aracı da iyileştirmelere tabidir.

Savaşlar hakkında, Geralt’ın rakibi hakkında ne kadar çok şey bildiği, onun zayıf noktalarını o kadar hızlı bulmasını sağlar. The Witcher 3’te ana karakterin yetmiş altı savaş hareketi vardır (ikinci oyunda yirmi tane vardı). Bu nedenle gecikmeleri önlemek için savaş sistemine üç önemli değişiklik getirildi. Artık her darbe belirli bir düğmeyle ilişkilendirilmiştir. Tüm hareketler aynı uzunluktadır. Ve hareketi istediğiniz herhangi bir anda kesip rakibin darbesini engelleyebilir veya ondan kaçınabilirsiniz. Ayrıca, Geralt artık dövüş sırasında koşamaz ve devrilmez. Eski sistem hızlı darbeler ve kaçmalarla değiştirildi.

Minimum Gereksinimler

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7 / 8 / 8.1
İşlemci: 3,3 GHz hızında Intel Core i5-2500K / 4,940 GHz hızında AMD Phenom II X8
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 / AMD Radeon HD 7870
Bellek: 6 GB
Disk Alanı: 40 GB
DirectX: 11.0

Tavsiye Edilen Gereksinimler

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7 / 8 / 8.1
İşlemci: 3,4 GHz hızında Intel Core i7-3770 / 4 GHz hızında AMD FX-8350
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 770 / AMD Radeon R9 290
Bellek: 8 GB
Disk Alanı: 40 GB
DirectX: 11.0