The Witcher’in yeniden yapımının yazarları, “sadece kötü ve eskimiş olduklarını” düşündükleri kısımları kaldırmayı vaat ediyor.

The Witcher’in yeniden yapımının yazarları, “sadece kötü ve eskimiş olduklarını” düşündükleri kısımları kaldırmayı vaat ediyor.

The Witcher’in yeniden yapım geliştiricileri, orijinal oyundaki “sadece kötü, eskimiş veya gereğinden karmaşık” olan kısımlarını “kaldırmayı” planladıklarını belirtti.

The Witcher’ın yeniden yapımı 2022 yılında duyurulmuştu ve geliştirilmesi Fool’s Theory stüdyosu tarafından yapılmaktadır, bu stüdyoda CDPR’den birkaç veterana yer almaktadır. Bu veterenlerden biri de The Witcher 2 ve The Witcher 3 üzerinde çalışmış olan genel müdür Jakub Rokosh’tur. Rokosh, Edge ile yaptığı röportajda, Geralt’ın üçlemesinin ilk oyunu üzerinde çalışamadığı için hayal kırıklığına uğradığını ifade etti:

Her zaman beni rahatsız etti, bu oyunun ilkini kaçırdım. Ona layık olduğu değeri vermek istedim.

The Witcher gerçekten bir kült klasik statüsü taşıyor – ve gerçekten harika hikaye parçaları var – ancak 2024 yılında onu tavsiye etmek kesinlikle zor.

Rokosh, bunlardan bazılarını hedeflediğini belirterek, “öncelikle, sadece kötü, eskimiş ve yeniden yapılması gereken hangi kısımların açık ve gerçekçi bir analizine ihtiyacımız var” dedi. Bu, “korunması gereken veya doğrudan vazgeçilmemesi gereken temel yapı taşlarından” oluşuyor, ancak hangi yönlerin, işaret ettiği gibi muhtemelen kaldırılacağı kolayca tahmin edilebilir.

Yeniden yapımın açık dünya olacağının doğrulanması, oyundaki ikinci bölümdeki kötü ün kazanmış bataklık bölümünü düzeltebilir – muazzam anlatı, büyük ve genellikle özelliksiz bir bölge olan bataklıkta ileri geri seyahat etme gerekliliği. Savaş sisteminin kaldırılması ve yerine The Witcher 3 savaşına benzer bir şeyin gelmesi muhtemeldir. Ancak Rokosh’un vaat ettiği “kötü parçaların çıkarılmasına” rağmen, Fool’s Theory aynı zamanda “tatmin sağlayacak ve orijinale uyumlu bir şeye dönüşmek için iyi parçaları yeniden düzenleyecek.”

Hala, bildiğimiz gibi, The Witcher 4’ten sonra çıkacak The Witcher yeniden yapımına bir hayli uzakız. Bunun nedeni, CDPR ve Fool’s Theory’nin, Sözde Savaşçı’nın yeni bir oyun serisine başlamasıyla yeniden yapım arasında “aynı temel teknolojileri” kullanacak olmasıdır.