TikTok’un Geliştiricisi Yeni Telefonlarını Tanıttı

TikTok’un Geliştiricisi Yeni Telefonlarını Tanıttı

   Son ayların en popüler sosyal medya uygulamalarından birisi olan TikTok, bu sefer başka bir haberle gündeme geldi. Tiktok’un geliştiricisi olan ByteDance, uzun zamandır konuşulan söylentilere cevap verdi. ByteDance’nin yaptığı açıklamaya göre Smartisan Jianguo Pro 3 tanıtıldı.

   Her gün binlerce insanın kullandığı ve indirme sayılarında muazzam rakamlara ulaşan TikTok, görünüşe göre duracağa benzemiyor. Geçtiğimiz aylarda TikTok’un geliştirici firması olan ByteDance’nin CEO’su Zhang Yiming’in her zaman hayali olan bir akıllı telefon çıkartacağı ile ilgili dedikodular yayılmıştı. ByteDance, geçen sene Smartisan adlı firmanın bazı çalışanlarını bünyesine almıştı. Bu hamlelerin ardından çıkartılacak telefon için kararlı olduğu belirtilmişti. Bu dedikoduların sonunu getirecek açıklama sonunda yapıldı. Yapılan açıklamaya göre Smartisan Jianguo Pro 3 adlı ilk model açıklandı.

  

     Tasarım olarak son günlerde çıkan telefonlara benzeyen Smartisan Jianguo Pro 3, çerçeve tasarımı olarak iPhone 4’ü anımsatıyor. Aynı zamanda damla çentikli bir tasarıma sahip olan cihaz tam olarak amiral gemisi.  Smartisan Jianguo Pro 3’e gücünü Snapdragon 855 Plus modeli işlemci veriyor. Cihaz ayrıca RAM yönünden de seçenek sunmuş. Kullanıcılara 8 GB ve 12 GB RAM’lik seçenekler sunacak. Dahili depolaması ise 128GB ve 256 GB olacak. 

   Cihazın en dikkat çeken detaylarından birisi ise arkasında ki kamera sayısı. 4 tane kamerayı barındıran cihaz, 48 megapiksel F1.75 + 13 megapiksel ultra geniş açı + 8 megapiksel telefoto (2x) + 5 megapiksel makro kameralarını içeriyor. Modelin önünde ise bizleri 20 megapiksellik bir selfie kamerası karşılıyor. Özel yazılımsal özellikleriyle çekilen fotoğraf ve videoların kalitesinin yüksek olduğu belirtilen Smartisan Jianguo Pro 3, 6,39 inç 1080*2340 piksel bir AMOLED ekran içeriyor. 18 W hızlı şarj desteği olan cihaz 4.000 mAh pile sahip.

   Smartisan Jianguo Pro 3’ün bir TikTok geliştiricisi tarafından piyasaya sürüleceği düşünülünce elbette cihazın TikTok temelli olacağı kaçınılmaz. Sosyal Ağlara ve geliştirici şirket olan ByteDance’nin diğer hizmetlerine erişim kolaylığı sağlayacak cihaz bünyesinde daha birçok kolaylığı bulundurucak. Şu an itibariyle Çin dışında satışa sunulup sunulmayacağı bilinmiyor. Üç farklı renk seçeneğiyle sunulacak olan cihazın başlangıç fiyatı 411 dolar seviyesinde olacak.

Ekran : 6,39 inç 1080×2340 piksel AMOLED 

İşlemci :  Snapdragon 855 Plus 

RAM :  8 GB ( 12 GB 

Depolama : 128 GB / 256 GB

 İşletim Sistemi : Andorid Pie 

Ön kamera : 20 megapiksel

 Arka kamera : 48 megapiksel F1.75 + 13 megapiksel ultra geniş açı + 8 megapiksel telefoto (2x) + 5 megapiksel makro 

Pil : 4.000 mAh

Boyutlar : 156.6 x 74.38 x 7.8mm

 Ağırlık : 185 gram