Time Dergisi Son 10 Yılın En İyi Oyunlarını Açıkladı

Time Dergisi Son 10 Yılın En İyi Oyunlarını Açıkladı

    Son yıllarda oyun sektöründeki büyük gelişmeler, hemen hemen birçok sektörden öne geçmesine sebep oldu. Özellikle 2010’lu yılların başında şirketlerin yaptıkları yatırımlarla oyun sektörünün 1 milyar dolar gibi bir değere ulaşması şüphesiz ne kadar büyük ve önemli bir sektör olduğunu gözler önüne seriyor.

   Sürekli değişen oyun sistemleri, grafikler ve harcanan paralar, bu sektörün bu kadar önemli olmasında ön ayak oldu. Time dergisi de daha önce dizi,film ve albümler için yaptığı listeyi bu sefer oyunlar için yaptı. Aşağıdan Time dergisinin hazırladığı 2010’lu yılların en iyi 10 oyunu listesine ulaşabilirsiniz.

Grand Theft Auto V (2013)

   Şüphesiz GTA serisinin bu listede yer alması kimseyi şaşırtmamış olmalı. Geliştirici şirketi olan Rockstar Games’in her daim gurur ve gelir kaynağı olan GTA V, gün geçtikçe gelirini arttırıyor ve milyonlar satmaya devam ediyor. Time dergisine göre GTA V, tüm zamanların en başarılı eğlence ürünü. Şu ana kadar yaklaşık olarak 6 milyar dolar gelir elde eden oyun, birçok ülkenin ekonomisinden büyük bir gelir elde etmiş durumda. Ayrıca her geçen gün satmaya devam eden ve gelirlerini arttıran GTA V, şu ana kadar çıkan tüm Star Wars filmlerinden daha fazla gelir elde etti.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (2017)

 Nintendo tarafından uzun geliştirme süreçlerinden geçtikten sonra 2017 yılında Nintendo oyuncularıyla buluşmuştu. Nintendo bu oyununda, açık dünya oyunlarının rekabetçi oyunlar kadar ilgi çekici ve ilginç olduğunu kanıtladı. Oyuncuların, The Legend of Zelda: Breath of the Wild’da maceraları kendilerine göre şekillendirip, oyunun zevkini doruklara kadar yaşadılar.

Fortnite (2017)

   Son yılların şüphesiz en popüler modlarından birisi olan Battle Royale, PUBG ile zirveye ulaşmış ve Fortnite bu modu çok farklı bir boyuta taşıyarak, milyonlarca oyunun ilgisini çekmeyi başardı. İlk piyasaya sürüldüğü zaman Battle Royale modunu bulundurmayan Fortnite’ye sonradan eklenen bu mod, oyunun bu kadar popüler olmasında ve gelir elde etmesinde en büyük sebep oldu. Oyun o kadar büyüdü ki Fortnite’e özel dağıtım platformu kurdular.

Dark Souls (2011)

    2011 yılında From Software tarafından geliştirilerek piyasaya sürülen Dark Souls, özellikle zor ve yorucu sahneleriyle oyuncuların sinir krizleri geçirmesine sebep olan bir oyun oldu. Ancak tüm bunlara rağmen, ilk çıktığı zamanlarda hemen hemen her eleştirmen ve oyuncu tarafından olumlu geri dönüşler aldı ve beğenildi. Bu yüzden Time dergisinin hazırladığı bu listede Dark Souls olmasına kimsenin şaşırmaması gerekiyor.

League of Legends (2009)

   Girdiğiniz her internet cafe’de veya elinize aldığınız hemen hemen her bilgisayarda görebileceğiniz League of Legends, ilk çıktığı günden itibaren oyun sektörünü alt üst etmeye devam ediyor. Oyunun çok kısa sürede milyonlarca oyuncuya ulaşarak popülerleşmesi ve bünyesinde yapılan turnuvalarla bu popülariteyi her geçen gün arttırdı. Günümüzde yapılan espor turnuvalarında en çok ödül havuzuna ve izleyiciye sahip oyunlardan birisi halinde.

Pokémon Go (2016)

    İlk olarak 2016 yılında çıkan Pokemon Go, hemen hemen her oyuncu tarafından oynanan bir oyun oldu. Yaklaşık birkaç ayda milyonlarca oyuncunun vazgeçilmez oyunu haline gelmesi şüphesiz ne kadar başarılı bir oyun olduğunu gözler önüne seriyor. Niantic tarafından geliştirilen Pokemon Go’yu oynamak için elinizde telefonla gezmeniz ve Pokemon bulmanız gerekiyordu. Nadir Pokemonlar’ı bulmak isteyenler o kadar tenha yerlerde bulundular ki, bir ceset bile buldular. Pokemon Go, çıktığı ilk aylarına göre popülaritesini kaybetse de binlerce oyuncu tarafından oynanmaya devam ediyor.

Minecraft (2009)

    2009 yılında oyunseverlerle buluşan ve dünya genelinde milyonlarca oyuncuya ulaşan Minecraft, günümüzde bile oyuncu sayısını her geçen gün arttırarak büyümeye devam ediyor. Youtube’de Fortnite gibi milyonlarca izlenen bir oyundan bile daha fazla izlenen Minecraft, 2014 yılında 2.5 milyar dolar karşılığında Microsoft’a satılmıştı. Minecraft şu an tüm zamanların en çok satan ikinci oyun olarak yerini almış durumda ve her geçen bu sayı artmaya devam ediyor.

The Elder Scrolls V: Skyrim (2011)

Bethesda Game Studios tarafından geliştirilerek 2011 yılında çıkan The Elder Scrolls V: Skyrim, bir anda milyonlarca oyuncu kitlesini kendine çekmeyi başardı. Ayrıca oyunda bulunan sanal gerçeklik, oyuncuların ilgisini bir anda çekmeyi başardı. Oyunun en dikkat çeken detaylarından birisi ise şüphesiz açık uçlu oynanış tarzında olmasıydı.  The Elder Scrolls V: Skyrim şu anda bile düzenlenen indirimlerde binlerce satmaya devam ediyor.

Portal 2 (2011)

   Time dergisi’nin yayınladığı bu listede olmasına şaşırmadığımız bir başka oyun ise Portal 2. Valve tarafından geliştirilen Portal 2, 2011 yılında oyunseverlerle buluştu. İlk oyunlarından büyük tecrübeler kazanarak ikinci oyunu yapan ekip, zekice düşünülen mekanikleriyle ve hikasiyle başarılı bir bulmaca oyunu. Tüm bu gerekçeler göz önünde bulundurulduğunda oyuncular için vazgeçilmez bir oyun haline geliyor.

DISCO ELYSIUM – Launch Trailer (Official)

     Liste de 2019 yılında çıkan oyunlardan sadece Disco Elysium bulunuyor. 15 Ekim tarihinde oyunseverlerle buluşan oyun ilk olarak PC platformu için çıktı. Listeyi hazırlayan Time editörü Matthew Gault, oynanışın ve grafiklerin 1999 yılından, hikayenin ve oyun mekaniklerinin gelecekten geldiğini belirtti.