Titan Quest 2, yapay zeka ve prosedürel oluşturma olmadan “el ile” geliştiriliyor

Titan Quest 2, yapay zeka ve prosedürel oluşturma olmadan “el ile” geliştiriliyor


Yeni oyunların geliştirilmesinde, üretimi kolaylaştırmayı amaçlayan yapay zeka gibi modern teknolojilerin giderek daha fazla kullanıldığı görülmektedir. Geliştirici ekibi için bu tür teknolojiler oyunun tüm yaratma sürecini önemli ölçüde kolaylaştırabilir, ancak birçok basit oyuncu için bu tür manipülasyonlar saygısızlık olarak algılanmaktadır. Grimlore Games stüdyosundan geliştiriciler, efsanevi Titan Quest’in devam oyununda böyle bir şeyin olmayacağını hızla kullanıcılara garanti etti. Rol yapma oyununun devamı, tamamen el ile, uzman bir ekip ve deneyimli teknik mühendisler tarafından oluşturulmaktadır.

Grimlore Games temsilcilerinin belirttiği gibi, Titan Quest 2’nin üretiminde “el ile” bir yaklaşım benimsenmiştir. Her oyun öğesi, eşya ve lokasyon ressamlar tarafından çizilmiş, tasarımcılar tarafından tasarlanmış ve oyun yönetmeninin genel vizyonuyla uyumlu hale getirilmiştir.

Geliştiricilerin ifadesine göre, Titan Quest’in devamı sırasında stüdyo yapay zeka veya farklı sinir ağı modellerini temel şeyler için bile kullanmayı düşünmüyor. Ekip, net bir sonuç vizyonuna ve üretim planına sahip olduğu için her öğeyi el ile oluşturmak zorundadır. Ayrıca, ekip Titan Quest 2 dünyasının detayına önem vererek, konumların prosedürel olarak oluşturulmasından vazgeçmeye karar verdi.

Titan Quest 2, PC, PS5 ve Xbox Series X/S için geliştirilmektedir.