Titan Quest 2’deki Sparta’nın tarihten ve mitolojiden bildiğimiz Sparta’dan farklı olacak.

Titan Quest 2’deki Sparta’nın tarihten ve mitolojiden bildiğimiz Sparta’dan farklı olacak.

Titan Quest II adlı yaklaşan aksiyon rol yapma oyununda Antik Yunan’a geri dönüyoruz, bu dönemin en ünlü antik devletlerinden birinin eksikliği oldukça rahatsız edici olurdu. Geliştiriciler bunun farkında oldukları için Spartalılar ve bu şehir devletinin eşsiz ordusunu oyunun içine dahil ettiler. İlk fragmanla zaten varlığı doğrulanmıştı. Ancak şimdi geliştiriciler onun hakkında daha detaylı bilgi verme kararı aldılar.

Titan Quest II’de, birinci oyunda olduğu gibi, mitolojiden tanıdık birçok karakter, canavar ve motif olacak. Bu nedenle güçlü bir Spartalı ordusu, Yunanistan’ın şehirlerini ve köylerini korumak için son derece gereklidir. Geliştiriciler, Spartalıları devasa bir duvarla çevrelemeye karar verdiler, ki bunu ilk fragmanda görebilirsiniz (bu polisten gerçekte böyle bir koruma yoktu).

O zaman oyuncular Titan Quest II’nin hikayesiyle doğrudan ilgili bir soru sordular. “Sparta düşerse ve savunma kaybolursa ne olacak?”. Bu soruya geliştiriciler, Spartalıların gururlarının ve şehir-devletin etrafına örülen duvarın neden olacağı sonuca dikkat çekerek şu cevabı verdiler:

Çok fazla detay vermeyi istemiyoruz ama Peloponez Yarımadası’nın en güçlü şehir-devletinin kendini kapattığını ve kendini duvarlarla çevrelediğini, canavar sürülerinden savunmayı ararken tanrıların rakipleri haline getirmeyi düşünün. Kibri Nemesis’in [intikam tanrıçası] dikkatini çeker ve onları [Spartalıları] cezalandırmaya karar verirse ne olacağını hayal edin.

Bu noktadan itibaren Titan Quest II’nin ana karakterinin Nemesis’i yenmesi gereken bir macera başlayacak. Spartanın düşüşü ve diğer sırların hikayesini oyuncular oyunun piyasaya çıkmasından sonra kendileri keşfedecekler.

Yunanistan tarihine birçok değişiklik getirilse de, Spartalı ordusu veya mitolojide tanınan bir tanrıça gibi dış görünüşü doğru bir şekilde yeniden oluşturmayı başaran geliştiriciler, bu örneklerin resimlerini aşağıdaki resimlerde görebilirsiniz.

Hatırlatmak gerekirse, Titan Quest II PS5, XSX/S ve PC için piyasaya sürülecek. Oyunun çıkış tarihi hakkında henüz bilgi bulunmamaktadır.