Titan Quest II’nin yaratıcıları oyunun yeni detayları ve ekran görüntüleri ile paylaştı.

Titan Quest II’nin yaratıcıları oyunun yeni detayları ve ekran görüntüleri ile paylaştı.

Bugün Grimlore Games stüdyosu yaklaşan Titan Quest II hakkında bir makale yayınladı. Makalede, oyunun ayrıntıları, yeni sanat eserleri ve ekran görüntüleri paylaşıldı.

Geliştiricilere göre Titan Quest II’de oyuncunun keşfedebileceği el yapımı, çekici ve zengin bir dünya yaratmayı amaçladılar. Onlar için esas ilham kaynağı orijinal Titan Quest oldu ve Titan Quest II dünyasını yaratırken bu oyun başlangıç noktaları olarak hizmet etti.

“Orijinal oyunın bir klasik olmasının nedeni yok, ve canlı ve misafirperver dünyası diğer rol yapma oyunları arasında hala dikkat çekiyor. Bu durumun temel nedeni, Antik Yunan’ın tanrılar, canavarlar ve maceralarla dolu inanılmaz hikayeler için bir arka plan olarak kullanıldığı benzersiz mitolojik ayar. Bizim dünyamızın da, resmedilen Yunan manzaralarında fantastik bir macera hissiyatı yansıttığını istiyoruz, bu yüzden oyun dünyasının kavramını geliştirirken orijinal oyunu ve Yunanistan’ın kendisinin parlak doğal çevresini dikkatlice inceledik.

Naturale ek olarak, Titan Quest II mitolojik mekanlarla dolu. Bunlar, canavarların veya sihirli yaratıkların yaşadığı yerlerdir. Bazı durumlarda, tanrılar tarafından inşa edilen yüksek yapıların şeklini alırlar. Eskiden kaldığı gibi, gerçek dünyadaki Antik Yunan tapınaklarından ve köylerden ilham aldık, ancak onlara daha geniş bir mitolojik ton katmak istiyoruz. Bazı oyun mekanları tarihten tanıdık olsa da, Titan Quest II’deki versiyonları kesinlikle daha fantastiktir. Eski Yunanlıların hayatları üzerinde etkisi olan tanrıların eli olarak gördükleri gibi, Titan Quest II dünyası, Yunan mitolojisinin tüm tanrılarını, canavarlarını ve sihirli yaratıklarını gerçek olarak kabul ediyor. Bu yaklaşım, Messenian kıyısı ve Sparta gibi yerlerin daha önce hiç görülmedikleri gibi gösterilmesine izin veriyor.

Yunan mitlerinde kahramanlar, yeni bir sahil bölgesine indiklerinde karşılaşacakları şeyleri hiçbir zaman bilemezlerdi. Bazı bölgeler bilinmekteydi, ancak bazıları gizemli, tehlikelerle ve sihirle doluydu. Titan Quest II’nin dünyasında da aynı keşif, macera ve tehlike hissini yansıtmak istedik. Oyuncu tarafından keşfedilen her yerin özenle hazırlandığı ve özel olduğu hissini vermek istediğimiz için, dünyamızın el yapımı bir terim kullanıyoruz. Aynı yolların keşfine bir ödül olmalı, bu yüzden tasarımcılarımız, oyuncunun dikkatini çekmek ve ona unutulmaz deneyimler yaşatmak için dünyayı prosedürel olmayan bir şekilde el ile hazırladılar. Titan Quest II’nin en ilginç bölgelerinin çoğu, işaretlenmemiş! Bu yerleri oyuncuların kendi keşfetmeleri için oluşturduk.” – geliştiriciler yazdı.

Titan Quest II PC, PS5 ve Xbox Series X/S için piyasaya sürülecek. Şu anda proje çıkış tarihi bilinmiyor.