Todd Howard Emekli Olmayı Planlamıyor ve Fallout’u Başka Stüdyolara Devretmeye Hazır

Todd Howard Emekli Olmayı Planlamıyor ve Fallout’u Başka Stüdyolara Devretmeye Hazır

Son röportajında Todd Howard, yakın gelecekte oyun endüstrisinden emekli olmayı planlamadığını açıkladı. Ünlü Elder Scrolls ve Fallout serilerinin yaratıcısı, oyun geliştirme alanında geleceğini görmekte ve benzersiz oynanış mekanikleriyle büyük dünyalar yaratmaya devam etmeyi hedeflemektedir. Starfield’ın çıkışına oyunculardan gelen tartışmalı tepkilere rağmen, Todd Howard emekli olmayı düşünmüyor.

Geliştirici ve Bethesda Softworks stüdyosunun yöneticisi olarak kariyerine devam etme isteğini Kinda Funny Games editörüyle yaptığı söyleşide açıkça dile getiren Howard, oyun yapımının oldukça zorlu bir süreç olduğunu kabul etti, ancak yaşamının en sevdiği uğraşı olduğunu belirtti.

Durmak istemiyorum. Sadece… biliyorsunuz, bu çok eğlenceli. İşimi seviyorum, ürünleri seviyorum. Bu oyunları yapmasam, sadece oynardım… Ve gerçekten çok zaman alıyorlar. Dolayısıyla, odaklandığımız şeylerden biri şüphesiz en yüksek kaliteyi sağlamaktır, ancak aynı zamanda, biliyorsunuz, üretimi artırmak için yollar aramak da vardır, çünkü çok uzun süre beklemek istemiyoruz, değil mi? Asla planlarımıza dahil değil, ama hepsinin çalışmasını istiyoruz. Bu yüzden bununla mümkün olduğunca uzun süre uğraşmayı umuyorum. Emekli olmayı veya benzeri bir şeyi planlamıyorum.

— Todd Howard ifade etti.

Bununla birlikte geliştirici, Bethesda Softworks’te tam anlamıyla beş ayrı geliştirici ekibi olduğunu vurgulayarak her birinin Fallout, Starfield ve Elder Scrolls serilerinin gelişimine kendi yöntemleriyle katkıda bulunduklarını belirtti. Bazıları işlerinde önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirten Howard, sonuçlarını herkese açıklamayı dört gözle beklediğini söyledi. Ancak bunun için “uygun zamanı” beklemek gerekecek.

Todd Howard’ın röportajı sırasında stüdyonun Fallout serisini başka bir stüdyoya emanet etmeye hazır olduğunu da resmen doğruladığını belirtelim. Geliştiricilere göre, bu konuda farklı stüdyoların temsilcileriyle düzenli olarak görüşmeler yapılmakta, bu da yakın zamanda gündeme gelen Fallout 3 yeniden yapımı hakkındaki bilgileri destekleyebilir.

Dış geliştirme hakkında her zaman görüşmeler yaptık. Şov için birçok şey yaptık. “E, burada büyük yeni bir oyun yokmuş gibi görünebilir” denilebilir, ama 76’ya şov için içerik ekledik. 76 için bu yaz yayınlanacak harika bir harita uzantısı olan Skyline Valley var. Seriyle ne yaptığımıza bakıyoruz ve sonra diyoruz: “Hala iyi hissediyor musunuz?”… Şu anda bunu açıklayamam, ama “işte Fallout için marka bir yolculuğumuz”. İkinci sezonumuz var. Mobil cihazlarda ne yapıyoruz? 76’da ne yapıyoruz? Bu şeyle ne yapıyoruz? Bu şeyle ne yapıyoruz? Ne zaman inecekler? Ve tekrar, parmak şıklatsam ve hepsi hazır olsa, yapardım, ama en önemlisi “nasıl en yüksek kalitede sunabiliriz?” Bu her zaman en önemlisidir.

— geliştirici eklemiş.

Geliştiricinin Fallout serisindeki diğer projelere işaret etmiş olabileceği ve aynı zamanda bu röportajda Starfield’ın konsollarda 60 FPS destekleneceğini açıkladığını belirtelim.