Tom Henderson: Assassin’s Creed: Mirage başarılı bir oldu, Prince of Persia: The Lost Crown ve Avatar ise başarısız oldu

Tom Henderson: Assassin’s Creed: Mirage başarılı bir oldu, Prince of Persia: The Lost Crown ve Avatar ise başarısız oldu


Ünlü gazeteci Tom Henderson, son Ubisoft oyunlarının satışlarıyla ilgili ilginç bir bilgi paylaştı. Gazeteciye göre, Prince of Persia: The Lost Crown gibi son oyunlar, bu tür projeler için oldukça düşük bir bütçeyle bile çok zayıf sonuçlar gösterdi. Henderson’ın bilgilendirmesine göre, oyun sadece altı platformda toplam 300 bin oyuncuyu çekebildi, bu çok zayıf bir performans olarak değerlendiriliyor. En iyimser senaryoda, bu Ubisoft’a yaklaşık 15 milyon dolar kazandırabilirdi.

Avatar: Frontiers of Pandora da istisna değil. Oyunun piyasaya sürülme tarihi ciddi şekilde gecikti: başlangıçta Avatar: The Way of Water filmiyle aynı anda piyasaya sürülmesi planlanan oyun, nihayetinde bir yıl gecikti ve bu durum projenin popülerliğine olumsuz etki yaptı. Oyun, en iyimser senaryoda Ubisoft’a 133 milyon dolar kazandırabilirdi (ve bu, oyunun yalnızca Aralık ayında piyasaya sürülmesine rağmen, zaten indirimlerin yapıldığı göz önüne alındığında). Henderson’a göre, bu zayıf bir sonuç olarak kabul ediliyor. Önceki iki AAA oyunu The Division ve The Division 2’nin ilk haftalarında sırasıyla yaklaşık 330 ve 264 milyon dolar kazandığını hatırlatmak gerekir. Ayrıca Avatar için Ubisoft’un Disney’e marka kullanımı için büyük ödemeler yapması gerekebilir.

Ubisoft için tek parlak nokta Assassin’s Creed: Mirage oldu. Oyunun satışları Assassin’s Creed: Origins ve Assassin’s Creed: Odyssey ile aynı seviyede gerçekleşti, ancak çok daha düşük bir bütçeyle yapıldı. Henderson’ın verilerine göre, oyun 5 milyon oyuncuyu çekebildi ve tahmini satış geliri 250 milyon doları buldu.

Geçen yılın sadece bir projesinin gerçekten başarılı olduğunu göz önüne alındığında, Henderson’ın ifadesine göre şirket geleceğe umutla bakıyor ve bu yıl çıkması beklenen Star Wars: Outlaws ve Assassin’s Creed: Codename RED’e büyük umutlar bağlıyor.