Total War: Shogun’da hile yapmak için Dünya Destiny 2 Şampiyonu artık sonsuza dek yasaklandı.

Total War: Shogun’da hile yapmak için Dünya Destiny 2 Şampiyonu artık sonsuza dek yasaklandı.

E-spor camiasında oldukça olağan dışı ve zaman zaman tartışmalı bir olay meydana geldi, ancak birçok kullanıcıyı eğlendiren bir durum ortaya çıktı. Oyun endüstrisinde, profesyonel oyuncuların ömür boyu yasaklanması oldukça farklı nedenlerden dolayı sık sık meydana gelir. Destiny 2 oyuncusu bir e-sporcu bile yüksek popülerlik ve yüksek unvanlardan kurtulamadı. Bungie’den shooter oyunu olan Destiny 2’nin dört kez dünya şampiyonu oyuncusu tamamen farklı bir oyunda hile kullandığı için yasaklandı.

Olağandışı durum, Cruz takma adlı bir e-spor oyuncusuyla gerçekleşti. Total War: Shogun 2 strateji oyunundaki hileleri kullanarak Destiny 2 hesabına yasaklandı. Bildirildiğine göre, kullanıcı ArtMoney açıkken oyuna giriş yapmış. Total War: Shogun 2’nin Destiny 2 ile hiçbir ilgisi olmayan tek oyunculu bir oyun olmasına rağmen, BattlEye anti-hile sistemi otomatik olarak onun Destiny hesabını yasakladı.

Destiny 2 geliştiricilerinden doğrudan engellemenin itiraz edilmesi tüm çabalarla sonuçsuz kaldı. Cruz, eylemini sadece yıllar geçtikçe ciddi şekilde eskimiş olan Total War: Shogun 2’nin ekonomik yönünü iyileştirmek istediğini açıkladı. Ayrıca, ArtMoney’nin oyun dosyaları üzerinde fiziksel manipülasyon yapılmasına izin vermediğini ve oyunun sunucu bileşenine bağlantı sağlamadığını belirtti. Yine de Bungie için bu açıklama yetersizdi ve gerçek hile yapan oyuncular için bir örnek yaratmaktan korktukları için engellemeyi kaldırmadılar.