Ubisoft’un “AAAA” üzerindeki ilgisi hızla azalıyor mu? Skull and Bones batıyor mu?

Ubisoft’un “AAAA” üzerindeki ilgisi hızla azalıyor mu? Skull and Bones batıyor mu?

Skull and Bones’in sadece İngiltere’de piyasaya sürülmesinden sadece üç hafta sonra kutu versiyonunun ciddi şekilde tanıtıldığı gerçeği, Ubisoft’un yeni ürününün umduğundan daha az popüler olabileceğini gösterebilirdi. Benzer sonuçları işaret eden diğer işaretler de var.

Skull and Bones’un durumu pek parlak değil ve bunun üzerinde ilk incelemelerde alınan düşük puanlar (oyun, Opencritic’te ortalama 6,0/10’u zor geçti) kesinlikle etkili oldu. Xbox’un resmi verilerine göre, 9 Mart’ta Skull and Bones en az oynanan oyunlar listesinde yer aldı. Ancak şimdi Ubisoft’un yeni ürünü, bu listeden tamamen çıktı (49 sıra), onu çok daha eski projeler geçti, örneğin Elden Ring, Fallout 4 ve Call of Duty: Black Ops III.

TrueAchievements editörlerinin elde ettiği verilere göre, Xbox’ta Skull and Bones oynayan oyuncu sayısı, piyasaya sürülüşünden iki hafta sonra %31 azaldı.

Düşük puanların yanı sıra, Skull and Bones’un bir diğer sorunu kesinlikle aşırı yüksek fiyatıdır. Ubisoft’un CEO’suna göre, bu korsan macerası “AAAA” seviyesinde bir iş ve oyunun fiyatını haklı çıkarmak için, ancak eleştirmenler Skull and Bones’un kalitesi konusunda farklı bir görüşe sahip. Oyunun ek bir sorunu bazı teknik sorunlardır, örneğin oyun bazen XSX/XSS üzerinde çöker. Son büyük güncelleme bu sorunu kesin olarak çözmeliydi, ancak maalesef hala varlığını sürdürüyor.

Ubisoft, Skull and Bones için savaşmaya devam etmeyi planlıyor – oyunun yakın zamanda çok sayıda yeni içerikle güncelleneceği söyleniyor.