Ubisoft’un üç stüdyosunda grevler başladı

Ubisoft’un üç stüdyosunda grevler başladı

Ubisoft’ün üç stüdyosu, Fransız video oyun endüstrisi çalışanlarının sendikası STJV’nin (Video Oyun Endüstrisi Çalışanları Sendikası) grevine katıldı. Şirketin Paris, Annecy ve Montpellier’deki şubeleri (sonuncusu Prince of Persia: The Lost Crown’un yayımcısıydı), Ubisoft ile yıllık maaş ödemeleri konusundaki görüşmelerin başarısız olmasının ardından davet edildi.

“Sendikanın temsilcilerinin uygun bir uzlaşma bulma çabalarına rağmen, müzakereler başarılı olmadı. Maliyetleri azaltmaya yönelik hedefimizi başarmak için şirket yönetimi, maaş artışlarına yönelik bütçeyi teklif etti. Ancak bu bütçe, enflasyon seviyesinin altında olacak ve beklentilerimizi karşılamayacak ikinci yıl olması nedeniyle beklentilerimizi karşılamadı” dedi. GamesIndustry’den.

TÜm bu hikaye son finansal sonuçların Ubisoft Genel Müdürü Yves Guillemot’un son derece başarılı olduğunu söylediği bir dönemde oldukça garip görünüyor. Ubisoft Paris’teki bir çalışanın söylediğine göre, yönetim yaklaşık 2 yıl içinde üretim masraflarında 200 milyon euro kadar tasarruf etmek istiyor. Ancak basit çalışanlar “para kazanmanın en iyi yolu, kaliteli bir şekilde oyunlar üretmek için uygun koşullar sağlamaktır” diyerek, en iyi sonuçlara ulaşmak için mücadele ettiklerine inanıyorlar.

“Kapitalizmin gelişim koşullarında, parayı hizmet ettikleri işgücü üzerinde tasarruf yaparak ve kullandıkları araçları tasarruf ederek kazanmanın bir yolu yok. İşçiler, ürettiği şeylerle gurur duymak istiyor. Genel olarak, sonuçları elde etmek için kira savaşı değil, kötü koşullarda çalışmak yardımcı olmaz.”

Greve şaşırtıcı gelmiyor çünkü daha önce Insider Gaming sitesi, Ubisoft’un morali “çok düşük” olduğunu bildirmişti, ve Prince of Persia: The Lost Crown olumlu eleştiriler almış olsa da, oyunda yaklaşık 300.000 oyuncu olduğu ve şirkete yaklaşık 15 milyon dolar gelir getirdiği bildirildi.

Aynı zamanda Ubisoft, Skull and Bones’un 70 dolarlık fiyat etiketi konusunda kendini savunuyor ve bunu bir “AAAA kategorisinden bir oyun” olarak tanımlıyor.