Ünlü İngiliz bilim kurgu yazarı, Exodus evrenini genişletmek üzerine çalışıyor.

Ünlü İngiliz bilim kurgu yazarı, Exodus evrenini genişletmek üzerine çalışıyor.

Archetype Entertainment’ın son The Game Awards töreninde duyurduğu AAA oyunu Exodus evreni, 2024 yılında genişletilecek. Uzay operaları okuyucuları tarafından tanınan ünlü İngiliz yazar Peter F. Hamilton (“Night Without Stars”, “The Temporal Abyss”, “Pandora’s Star”), 912 sayfalık bir spin-off çıkaracak.

Exodus: The Archimedes Engine adlı kitap 17 Eylül’de Avrupa’da satışa sunulacak. Romanın hikayesi, Centauri Derneği’nde varoluşunu anlamsız bulan Finn’in bir Kaşif olma kararı almasına odaklanacak.

Yeryüzü hakkında hiçbir anısı olmayan ve yeryüzüne diktatör Nebula hükümetinden kaçmak için geri dönmek isteyen Finn, geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkar. Kahraman için sonsuz uzayda sonsuz fırsatlar var, ancak Kraliyet Ailesi’nin beş büyük evi arasında savaşın tehdidi altında.

Oyun Exodus’a dayanan kitap, Amazon sitesinde önceden sipariş verilebilir durumda. İlgilenenler, sert kapak baskı için 35 dolar veya elektronik versiyon için 13,99 dolarlık bir fiyata sipariş verebilirler.

Archetype Interactive’in ortak kurucuları tarafından bu yılın başında gerçekleştirilen soru cevap oturumunda, Exodus hakkında daha fazla ayrıntı paylaşıldı. Onlara göre, oyun, “seçim ve sonuçların” yoluyla olayların gelişimi için bolca fırsata sahip güçlü bir anlatı odaklı olacak.