Unreal Engine 5.3’ün Teknik Demo Sürümü Dune Desert Tanıtıldı

Unreal Engine 5.3’ün Teknik Demo Sürümü Dune Desert Tanıtıldı

MAWI United, Unreal Engine 5.3 için yeni teknolojik demo sürümü Dune Desert Landscape’ı sergileyen bir video paylaştı. Bu gösterimde, ekip tarafından oluşturulan 400 km² büyüklüğünde bir çöl Dune taş ocağı gösteriliyor.

Görünüşe göre bu, ekip tarafından Ocak 2023’te oluşturulan Dune Desert Landscape projesinin yeni bir bölgesi. İsimden de anlaşılacağı gibi, bu proje Unreal Engine 5.3’e güncellendi.

Bilgilerimize göre, Dune Desert Landscape demo sürümü hem Lumen hem de Nanite’i kullanıyor. Kaynakların çoğunda 4K temel renkleri, standart ve hizmet amaçlı dokular kullanılmış. Ayrıca ekip, palmiye ağaçları için 1 milyon, taş/kayalar için 1-2 milyon ve bitkiler için 4000-200 poligon kullandı.

Sonuç gerçekten etkileyici. Ancak gerçekten güçlü bir bilgisayar sistemine ihtiyacınız olacak. UE5.1 demo sürümü NVIDIA GeForce RTX 4090’ı sınıra kadar zorladı. NVIDIA’nın en güçlü grafik işlemcisi, 60 kare/saniye hızında Native 4K çözünürlükte düzgün çalışamadı.

Kötü haber şu ki demo sürümü indirilebilir değil. MAWI, indirme linkinin resmi sitesinde olduğunu iddia ediyor. Ancak bu sayfada ücretsiz indirme linkleri bulunmuyor. Bunun yerine özel bir lisans anlaşması için 3,99 dolar ödemeniz gerekecek. İlginç bir şekilde, MAWI daha önce teknik demo sürümlerini ücretsiz indirme linkleri sunuyordu.