V for Vendetta” filminin yönetmeni yeniden çekimi reddetti: “Hayranların tepkisi çok şey söylüyor

V for Vendetta” filminin yönetmeni yeniden çekimi reddetti: “Hayranların tepkisi çok şey söylüyor

Aleks Proyas, 1994 yapımı “The Crow” filminin yönetmeni, geçen hafta yayınlanan fragmanın ardından yaklaşan yeniden yapımı reddetti.

Proyas bugün sayfasında keskin bir açıklama yaparak, orijinal “The Crow”un “Brandon Lee’nin kaybolan dehasının ve trajik kaybının bir kanıtı olarak tamamlandığını yazdı. Lee, 1993 yılında “The Crow” çekimlerinde meydana gelen kazada hayatını kaybetti.

Hiçbir yönetmenin işine karşı olumsuz tutumdan keyif almam. Ve oyuncuların ve çekim ekibinin gerçekten iyi niyetleri olduğuna ve herhangi bir film üzerinde çalışırken hepimizin olduğuna eminim. Bu nedenle bu konuda konuşmak beni incitiyor, ama hayranların tepkisinin birçok şey hakkında konuştuğunu düşünüyorum. THE CROW sadece bir film değil. Brandon Lee, onu çekerken hayatını kaybetti ve film, kaybolan dehasının ve trajik kaybın bir kanıtı olarak tamamlandı. Bu onun mirası. Öyle kalması gerekiyor.

Bununla birlikte, Proyas’ın “The Crow”un yeniden yapılmaması gerektiğini vurguladığı ilk kez değil. 2017’de “bu hikaye ve orijinal karakterin yeniden başlatılma fikri – Brandon’ın hayatını çok pahalıya verdiği karakterin – bana yanlış geliyor” yazmıştı.

Hollywood efsanesi Bruce Lee’nin oğlu Brandon Lee, orijinal çekimler sırasında yaralandıktan sonra 28 yaşında hayatını kaybetti. Onun performansı, comercal ve eleştirel başarı elde eden “The Crow” filminin ardından geniş yankı buldu ve trajik ölümü set güvenliğinin önemi konusunda devam eden tartışmalara katkı sağladı.

“The Crow”un yeniden yapımı 7 Haziran’da vizyona girecek, başrolde Bill Skarsgård Eric Draven’ı, yani The Crow’u oynayacak. Yeniden yapımın yönetmeni Rupert Sanders, Vanity Fair’e verdiği bir röportajda, yeni filmin Lee’ye bir tür saygı ödülü olduğunu söyledi.