Valve Steam’den 173 Spam Oyunu Kaldırdı!

Valve Steam’den 173 Spam Oyunu Kaldırdı!

Bu Bir Rekor!

Valve, “Klonlanmış ve spam oyunların veya mağaza araçlarımızı manipüle etmenin affı yoktur” dedi. Dün Steam mağazasından 173 oyun çıkartıldı, ki bu bi rekor olabilir. Çokgen raporlarında çıkarılan oyunların Fruit Candypop, Rage Parking Simulator 2017, SHAPES4, SHAPES5, SHAPES6 gibi başlıkları içerdiğini görüyoruz. Tabii ki, SteamDB, listedeki tüm oyunların yaklaşık 18 saat önce güncellendiğini ve hiçbirinin Steam mağazası sayfasına sahip olmadığını doğruladı (ancak mevcut sahipleri oyunları hala oynayabilir).

Mayıs ayında Valve, adsız geliştiricilerin ucuz oyunları piyasaya sürmesi, bazen de önceki oyunların klon sürümlerini yayınlamakla suçlamıştı. Valve, “Bu sahte geliştiriciler, Steam’in tüm geliştiricilere sağladığı özelliklerden yararlanmaktadır; bu da onların oyunlarına Steam tuşları ekeyebilmesi anlamına geliyor. Bu anahtarların binlercesini üretip bunları da Steam hesaplarına çalışan botlara aktarıyorlar ve daha sonra oyunlarında Trading Card toplamaya başlıyorlar.’’dedi.

Geçen ay, Valve geliştirici forumlarındaki bir yazı, Steam’in artık herhangi bir oyun için büyük anahtar yığınlarını onaylamayacağını söylemişti. Valve, “Trading card kasmayı veya bot ağlarını, oyunculara değer ve hizmet sunmak adına kesinlikle desteklemiyoruz” dedi.

Bazı oyun severler Valve’ye tam detayları sorduğunda şu iletiyi cevap olarak atmıştır:

”Bazı oyunlar için tam zamanlı bir ekip izleme raporlarımız var ve bazı oyunları belirli Steamworks hesaplarından kaldırmaya değer bir sorun tespit ettiler. Bu hesaplar müşterilerin ve diğer geliştiricilerin spam odağıydı ve hayal kırıklığı yaratıyordu. Daha sonra bu hesapların aynı kişiye ait olduğu ortaya çıktı.

Sıkıntı yaratan asıl durum bu kişinin mağaza ve araçlarımızın işlevselliğini olumsuz etkileyen bir dizi aşırılılığa karışmasıydı. Örneğin, bu kişi, neredeyse aynı olan ürünleri satıyordu. Bu da Steam’de mağazanın işlevselliğini etkileyen ve eğlenceli oyun bulmak isteyen oyuncuları  zora sokuyordu. Bu geliştirici ayrıca Steam anahtarlarını da kötüye kullanıyor ve kendisini Steam mağazasında yanlış tanıtıyordu.

Sonuç olarak, bu oyunları Steam Mağazası’ndan çıkardık ve onlarla olan iş ilişkimizi sona erdirdik.

Steam platformu herkese açıktır ancak geliştiricilerden müşterilerimize ve politikalarımıza saygı duymalarını istiyoruz. Klonlanmış oyunları spam olarak kullanmak veya mağaza araçlarımızı değiştirmek hoşumuza gidecek bir şey değil. Önceliğimiz, oyuncuların oynamaktan keyif almaları ve oyun bulmalarına yardımcı olmaktır.”

Bu Bir Rekor!