Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 Geliştiricilerin Günlüğünde Karanlık Dünyanın Özellikleri Açıklanıyor

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 Geliştiricilerin Günlüğünde Karanlık Dünyanın Özellikleri Açıklanıyor


The Chinese Room stüdyosu yetkilileri, Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2’nin geliştirilme sürecinin sahne arkası ayrıntılarını paylaşmak için tekrar bir araya geldi. Bu, geliştiricilerin aksiyon oyununun geliştirilme günlüğünün üçüncü bölümü, World of Darkness (Karanlık Dünya) franchise’ının temel alındığı ayar hakkında bilgi veriyor. Oyunda vampirler, kurt adamlar ve hayaletler gerçekten var oluyor, ancak modern insan toplumundan gizli oldukları için, bu gizemli ve karanlık atmosfer gerçek olabilirdi.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 geliştiricileri, oyunculara mantıklı kurallara uygun bir şekilde halefiyet dünyasını sunmayı amaçladı. Bunun için, The World of Darkness evrenine uygun, insanlar ve canavarların bir araya geldiği otantik bir Seattle versiyonu oluşturuldu.

Bloodlines 2’de göreceğimiz Seattle, geliştiricilerin ana hatlarına vurgu yapmak için temel noktaları birbirine yaklaştırdığı “en iyi” Seattle’ın bir versiyonu. Örneğin, Pioneer Square, şehrin eski tarih ve kurucuları hakkında bilgi veren önemli bir yerdir (bazıları karşılaşacağınız vampirlerdi). Ayrıca, gerçekte şehrin kenarında bulunan ve geliştiricilerin daha iyi bir deneyim oluşturmak için başka bir yere taşımak istediği bir yer olan Volunteer Park gibi yerler bulunmaktadır.

“Size bir vampirin gözleriyle Seattle’ı gördüğünüzü hissettirmek istiyoruz, bu yüzden binaları daha yüksek, ışıkları daha parlak ve sokakları daha karanlık hale getirdik, böylece avcının gözleriyle izliyormuş gibi bir his yaratırız.”

İlk Vampire: The Masquerade – Bloodlines oyununda, oyuncular Anarkilerin ağır bastığı bir şehirde yeni bir vampir rolünde bulunuyorlardı ve Camarilla’nın tam hakimiyeti olmaması dikkat çekiyordu. Bloodlines 2’de geliştiriciler tamamen farklı bir deneyim sunmaya karar verdiler. Şimdi oyuncular, çok sayıda yıldır Camarilla’nın hüküm sürdüğü bir şehirde, bir vampir-yaşlısı olarak oynayacak ve Anarkilere sempati göstermek baskı altında olacak.

“Firat’ın bir numaralı sadakati, kendisi olmasına rağmen, Camarilla’nın otoritesini ve daha da önemlisi, Maskarad’ı saygı duyacak kadar akıllıdır. Hikayeye göre, Firat, mahkeme masasında Camarilla için bir şerif olarak yer alır, bu da ona sadece mahkemenin korunmasını değil, aynı zamanda Seattle vampir toplumunda güçlü bir otorite verir. Tabii ki bu bir rol yapma oyunudur, o yüzden Şerif olarak farklı şekillerde oynayabilirsin: Belki de Sadık bir Camarilla Şerifi olabilirsin, ya da mahkemeyi baltalamak için içeriden çalışan bir Anarki destekçisi, ya da farklı fraksiyonları kendi çıkarına oynayan bencil bir Yaşlı vampir olabilirsin.”

Fira’nın bu hikayedeki motivasyonu, gücünü geri kazanmaktır – 100 yıllık bir baygınlıktan sonra kendini 6000 mil uzakta, tüm bedenine işaretlerle sınırlı bir şekilde bulur. Bu, onun mevcut yeteneklerini ortaya çıkardığı yetenek ağacının anlatısal bağlamını oluşturur ve onun klan disiplinleriyle ilgili olmayan mevcut yeteneklerini ortaya çıkarır. Eski dünya çapında 300 yıllık gezinti sayesinde, Fira birçok yetenek edindi, sadece klanının disiplinleriyle ilgili olanlar değil.

Karanlık bir dünyaya, Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2’ye, 2024 sonbaharında PC ve konsollarda dalabilirsiniz.