Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 Oyun Geliştiricileri Klan Tremere Hakkında Daha Fazla Bilgi Verdi.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 Oyun Geliştiricileri Klan Tremere Hakkında Daha Fazla Bilgi Verdi.

The Chinese Room, bu sefer Tremere Klanı’na odaklanarak oyuna dair detayları paylaşmaya devam ediyor.

Klanın hikayesi diğerlerinden ayırt edici nitelikte – Ölümlülerin kaderini kabul etmeyen Tremere’ler, güçleriyle ölümsüzlüğe eriştikleri söylenir. Kara Çağlar döneminde, Avrupalı büyücüler, Ön-Utançlı bir vampirin uyuyan bedeni üzerinde büyük bir tören düzenleyerek vampir yeteneğini kendilerine çektikleri söylenir. Bundan sonra diğer klanlarla savaş başladı. İnsan büyüleri kaybettikten sonra, kan enerjisini kullanabilen bir büyü geliştirdiler. Böylece Tremere’ler, Thaumaturgy sayesinde klanlar arasında yerlerini korudular. Ancak sihirli yeteneklerinin yanı sıra, bu klan en hırslılardan biridir, bu yüzden entrikalara ve siyasi oyunlara karışmayı kaçırmazlar. Böylece Tremere’ler büyük bir etki kazandı ve Camarilla’nın direklerinden biri haline geldi.

Mrs. Amelia Thorn
Mrs.Amelia Thorn

Mrs. Thorn, Seattle’ın Sarayı’nda Tremere’lerin Majestrasıdır. Hem ölümlü hayatında hem de ölümsüz hayatında sadakat ve yerini bilme gibi özelliklere atfeder. Onun ilgisini kazanın ve Camarilla sırlarından Thaumaturji’de gizli bilgilere kadar her şey hakkında gizli bilgileri alın. Ancak onu kızdırmaya cesaret ederseniz, sizi kolayca ters çevireceğine hazır olun.

“Mrs. Thorn’un kişiliğinin Tremere klanının tarihindeki olayları ve arketipleri yansıttığından emindik: mükemmeliyetçilik, piramidal hiyerarşinin etkisi ve elbette, karanlık deneyler ve kan ritüelleri. Viktorya dönemi okültizminden esinlendik, bu karakterin geçmişini şekillendiren ve düzenlilik ile kırıcı bir şekilde şiddetin arasındaki çarpıcı zıtlığı oynamamıza olanak tanıyan. Bu yüzden Mrs. Thorn’un öyküsünü yazmak ilginç bir deneyimdi çünkü o — gerçekten de vampir hanelerinden daha vampirne olamayacak kan arzusu.»-Manusiaf Cherish Goldstro

Tremere’lerin güçlü yanları – sakinlik ve planlama. Bu nedenle, doğrudan çatışmalardan kaçınan, acele etmeyen ve sürekli olarak vampir yeteneklerini kullanan oyuncular için bu klan uygundur.

“Tremere’lerin oyun tarzı daha dikkatli, hain ve belki de sadist oyuncuları hedefleyerek tasarlandı. Savaş yetenekleri kan büyüsü etrafında döner ve klan üyelerine acı vermenin yanı sıra sessizce uzaktan öldürmeler yapmalarını ve uygun koşullarda kanlı ölümler kaskadı yaratmalarını sağlar.”-Baş oyundan Mimari Max Bottomli

Klanın özel yeteneklerinden biri, ölü bedenleri asidik bir dokunuşla çözebilme yeteneğidir, bu sayede diğer düşmanlar varlığınızdan haberdar olmaz, ayrıca taşıma yeteneği de vardır (sizi parçacıklara ayırma, hızla belirlenen yere taşınma ve sonra bir araya gelme imkanı sağlar).

“Tremere’lerin seslendirmesi esnasında, oyuncuların düşmanın yaşam sıvısı üzerinde oynadıkları hareketlerden doğan büyülerle büyünün etkileyici seslerine önem vermeyi düşündüm. Düşmanın damarlarındaki kanı kaynatmanız sonucu patlayan için, etrafınızdaki düşüp düşen iç organlarını yankılanan acının çığırtıları üzerinizde duyulur. Düşmanların acı çığlıkları, yaşadıkça içeriden gelen ateşle yutuldukça karşı gelir ve bozulur. Ve tam bir içselleşme için, sessiz gizemli fısıldamalar ve korkutucu nabız deli kan sesleri kan büyülerinde korkunç eylemi yansıtacak şekilde daha da artacaktır umuyoruz.”-Karmaşık Tasarım ” Markus Bagshrave
Tipik Tremere giyim tarzı seçenekleri
Tipik Tremere giyim tarzı seçenekleri
“Bloodlines 2 için Tremere Klanının görsel kimliğini oluştururken, kan büyüsünün özünü ve gizemli cazibesini ele almak istedik. Tremere’lar hız ve tutku içeren yaratıklardır, aynı zamanda dövüş tercihlerini yansıtmak için uzak savaşı vurgular. Bu yaklaşım, sadece yeteneklerini belirlemekle kalmaz, aynı zamanda fiziksel görünüşlerinin de etkileyici, yırtıcı ve esnek olduğundan emin olur, bu arada eski dönem ve mistisizmle bütünleşir. Bu ikili çalışmanın, esrarengiz el hareketlerinden büyünün gücünün uzak düşmanlara yıkılmasına kadar büyü formülü oluştururken gözlemlenebileceği yönuden Tremere sadece doğrudan hasar vermek için değil, aynı zamanda çevrelerindeki canlandırıcı hayvan suyu ile savaş ve pasif etkileri uygulamak için yeteneklerini kullanır. Bu vurgu uzak savaş ve kan büyüs üzerinde olacak hareketlerinde yansıtılacak ve görsel büyü etkili, kostümlerden ayrılacak. Tremere’nin giysileri, yeni romantizm, Barok moda ve Yeni Gotik arasında egemen olan kültürel akımların ipliklerinden dokunmuş goblen gibi olabilir. Hem eski hem de enerjik, canlı, tarihi zenginliği ve kan büyüsünün canlı özünü yansıtan bir şeye benzetmeye çalıştık. Giysi, Tremere’leri mistik kökenlerine uygun şekilde yansıtan, giysilerin ihtişamlı, gizemli geçmişe ve belirgin bir aşırı-dünyaya işaret etmesine benzer şekilde tasarlanmıştır. Umarız beğenirsiniz!”-Adjunct Art Designer Rich Matthews.