Vanguard anti-hile programı PC oyuncularını etkisiz hale getiriyor

Vanguard anti-hile programı PC oyuncularını etkisiz hale getiriyor

Son zamanlarda sadece Helldivers 2 oyunu oyuncuları değil, aynı zamanda League of Legends hayranları da sıkıntılar yaşadı. Riot Games şirketinin oyuncularını zora soktuğu görünüyor. Son zamanlarda MOBA oyunu League of Legends için anti-hile Vanguard’ı da içeren 14.9 sürümü yayımlandı, bu sürüm daha güvenilir oyun eşleştirmeleri için işletim sistemi çekirdeğine gömülü olan Vanguard’ı eklediğini belirtti. Oyuncuların bildirdiğine göre, bu durum bilgisayarlarının çalışmasında sorunlara neden oluyor – Güncellemeden hemen sonra birçok oyuncu bilgisayarlarının hiç açılmadığını bildirdi.

Örneğin, LOL topluluğunda tanınan yayıncı LS (aynı zamanda H. Baker olarak da bilinir), Vanguard’ın iki bilgisayarını birden öldürdüğünü söyledi. Birini pil değiştirerek kurtardı, diğeri hala ölü durumda.

Riot bunun sadece %0,03 oyuncular tarafından yaşandığını iddia etti. Ayrıca, Vanguard üzerindeki şikayet mesajlarını kendi forumlarında acımasızca silmeye başladı. Riot Games, bu değişikliğin oyuncuların bilgisayarlarını engellediği iddialarını yalanladı.

Sorunu çözmek yerine, geliştiriciler oyuncuları Microsoft destek servisine yönlendiriyor. Sorun, Vanguard’ın bilgisayarınızda UEFI firmware ve TPM 2.0 çipinin olmaması durumunda çalışmamasıdır. Oyuncunun bilgisayarının tekrar çalışmasını istiyorsa, BIOS’taki TPM 2.0 donanım güvenlik modülü ayarlarını değiştirmesi gerekmektedir.

Mağdur olan oyuncuların, bilgisayarlarının Riot’un anti-hilesinin nedeniyle çalışmadığını kanıtlaması durumunda şirketin ciddi bir dava ile karşılaşması muhtemeldir.

Ayrıca, Vanguard’ın insanların bilgisayarlarının ekran görüntülerini aldığı ve diğer yollarla casus yazılım gibi davrandığı suçlamaları da yapılmıştır.