WhatsApp Durumları Takip Uygulaması

WhatsApp Durumları Takip Uygulaması

WhatsApp Takip Uygulaması

WhatsApp Takip Uygulaması

Arkadaşlarınıza ve ailenize mesaj göndermek için WhatsApp‘ı kullanıyosanız, biliyorsunuz ki uygulama, iletişim kurduğunuzda ve metinlerini okuyup okumadığınız konusunda kişilerinizin bilmesini sağlar. Tabi bu ayarlardan kapatılıp açılabilir.

Ama sıkı durum hepsi bu değil. Şimdi fark edilen bir uygulama var. Kullanıcıların arkadaşlarının uygulamayı ne sıklıkta kontrol ettiklerini ve her gün yatağa ne zaman gittiklerini tahmin etmeleri için WhatsApp’ın halka açık çevrimiçi / çevrimdışı durum özelliğini kullanan yeni bir iOS uygulaması olan Chatwatch.

Whatsapp Casusluk

Whatsapp Casusluk

Bu uygulama biraz düşündürüyor. Hiç kimseye böyle bir rapor verilmesine gerek yok. Bu yüzden, kişilerin WhatsApp etkinlik raporlarını bu şekilde tutabileceğini bilmek endişe verici.

Şirket, bununla ilgili yapabileceğiniz bir şey olmadığını söylüyor. Hesap ayarlarınızda ‘Son Görülme‘ özelliğini devre dışı bırakmış olsanız bile, yine de uygulama WhatsApp etkinliğinizi anlayabiliyor.

Uygulama, tahmin etmeyi seçtiğiniz iki kişi üzerindeki etkinlik verilerini analiz edip birbirleriyle sohbet edip etmedikleri konusunda bile tahminlerde bulunabiliyor.

Uygulama şimdilik iOS‘ta 2 dolarlık bir fiyatlandırma ile indirilebiliyor. İlerleyen zamanlarda Android için de gelmesi mümkün. Tabi WhatsApp gibi bir uygulamada kişilerin her hareketini takip eden bu uygulamanın ne kadar etik olup olmadığı sorgulanmalıdır. Yine de uygulamayı indirmek isterseniz aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Chatwatch İndir (iOS)

Kaynak: 1