WhatsApp Webe Yeni Özellikler Ekleniyor

WhatsApp Webe Yeni Özellikler Ekleniyor

WhatsApp Web ve Android, beta güncellemelerinin bir parçası olarak yeni özellikleri test ediyor. Uygulamanın çeşitli sürümlerine hangi yeni özelliklerin gelebileceğine dair fikir vermek için beta sürümlerini düzenli olarak izleyen WABetaInfo, yakın zamanda Meta'ya ait mesajlaşma hizmetinin kullanıcıların genel kullanım deneyimini kişiselleştiren bir dizi artımlı yeni özellik alabileceğini açıkladı. Yeni özellikler hala beta aşamasında, bu nedenle kararlı sürüm lansmanına yakın olup olmadıklarına dair henüz bir haber yok.

WhatsApp Web ve Android Yeni Özellikleri

Yeni özellikler açısından, Android için WhatsApp beta, görüntü düzenleme araç setinin bir parçası olarak iki yeni kalemi test ediyor gibi görünüyor. İkincisi, kullanıcıların ince ayar yapabileceği veya resimlere açıklama ekleyebileceği tek, standart boyutlu bir kaleme sahip olacak. İleriye dönük olarak, WhatsApp'ın, iki yeni kalem göstergesiyle, kullanıcıların uygulamanın resim düzenleme hizmetinde kullanılan kalem türünü özelleştirme olanağı ekleyeceği bildiriliyor. Biri görüntülere daha kalın bir kalem gölgesi sunarken, diğeri mevcut olandan daha ince.

WhatsApp Web beta sürümüne gelen ikinci yeni özelliğin, arayüzün sohbet öğelerine yeni renkler getirmesi bekleniyor. Raporlara göre WhatsApp Web beta, kullanıcılara sohbet balonları için yeni, koyu yeşil bir gölge sunacak. Bu en son yayınlanan beta sürümünde varsayılan olarak devre dışı olacak, ancak uygulamada Karanlık Mod da etkinleştirildiğinde etkinleştirilebilecek. Standart, hafif mod kullanılırken sohbet balonu rengi uygulanamayacak. Tüm sohbetleri gösteren ana ekranda uygulamanın arka planı ve sohbet çubuğunun da yeni, mavi bir renk aldığı bildiriliyor.

WhatsApp, beta güncellemelerinin bir parçası olarak, yukarıda belirtilen özelliklerin en yenileri arasında yer aldığı yeni özellikleri düzenli olarak test ediyor. Son raporlar arasında, WhatsApp'ın görünüşte iOS'ta test ettiği yeni bir özellik de mesaj tepki yönetimi. Görünüşe göre bu özellik, kullanıcılara hangi kullanıcıların mesajlarına tepki verdiğini veya beğendiğini ve hangi emojiyi kullandığını gösteren bir çubuk sunacak. Ayrıca bu içerik üreticilerinin potansiyel bir test izleyicisinden gelen tepkileri ölçmesine yardımcı olabilir.