Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi Yeni Intel İşlemcilerde Sorunlara Yol Açıyor

Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi Yeni Intel İşlemcilerde Sorunlara Yol Açıyor

Windows 10 Intel İşlemci Sorunu

Windows 10 Intel İşlemci Sorunu

Microsoft yeni Ekim 2018 Güncellemesini piyasaya sürdü, ancak büyük Windows 10 güncellemesi ilk teknik aksaklığıyla karşılaştı ve bazı Skylake (6. nesil) veya daha yeni işlemcilerle uyumluluk sorunları yaşadı.

Sorun, bu yongaların bazıları için Intel Display Audio sürücüsü ile ilgilidir ve Microsoft, daha az pil ömrüne (bunun ikincisi muhtemelen en azından kısmen) bağlı olarak, aşırı işlemci kullanımına neden olabileceğini not eder.

Her halükarda, etkilenen Intel yongası olan bir dizüstü bilgisayarınız varsa, pil ömrünün kısalması çok kötü bir haberdir.

Ekim 2018 Güncellemesi‘ni yüklemeye çalıştığınızda, bunun makinenizle ilgili olup olmadığını bileceksiniz. Intel Display Audio sürücüsünün kararlılık sorunlarına neden olduğunu ve devre dışı bırakılacağını bildiren bir “Nelere dikkat etmelisiniz” bildirimini alırsınız.

Ne yaparsanız yapın, Windows güncellemesinin yüklenmesiyle devam etmek için Onayla düğmesine basmayın, çünkü başarısız olur. Bunun yerine, iletişim kutusunu kapatıp yeni sürüme geçme girişiminde bulunmayın.

Microsoft zaten etkilenen makinelere sunulan güncellemeyi engellemek için hareket ediyor. Daha önce de belirtildiği gibi, Intel bunun, Skylake ya da daha yeni yongaları etkilediğini, 10.25.0.3 sürümlerini bu sürücüden 10.25.0.8’e kadar kullandığını söyledi.

Ancak, Intel Grafik Sürücüsü 24.20.100.6286 veya PC’nizde daha iyisi varsa, bu sorunun zaten düzeltildiğini bildirilmiştir (Intel Display Audio sürücüsünün 10.25.0.10 sürümünde olduğu gibi). Durumunuz bu şekildeyse sıkıntı yaşamazsınız ve hiçbir uyarı mesajı açılmaz.

Microsoft, Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesini şuan kendiniz yapabilirsiniz, daha önce belirtildiği gibi, yeni sürüme geçişin otomatik olarak başlatılması aslında 9 Ekim’de olacak. Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.