Windows 10 Ekim Güncellemesi, Dosyaları Siliyor

Windows 10 Ekim Güncellemesi, Dosyaları Siliyor

Windows 10 Güncellemesi Dosyaları Siliyor

Windows 10 Güncellemesi Dosyaları Siliyor

Son zamanlarda vurguladığımız Intel CPU kusurunun yanı sıra Ekim 2018 için Windows 10 Güncellemesi ile ilgili başka bir sorun olabileceği ortaya çıkıyor ve bu da kullanıcı verilerinin kaybedilmesini potansiyel olarak içeren kötü bir durum.

Öncelikle, bunun basitçe çevrimiçi bir dizi kullanıcı raporuna dayandığını açıklığa kavuşturmalıyız ve henüz somut bir sonuç çıkarılmadı.

Ancak etkilenenler, güncellemenin bazı kişisel verilerinin kaybolmasına neden olduğunu ve yükleme sonrası dosyaların Belgeler ve Resimler klasörlerinden ve muhtemelen diğer medya ve çeşitli dosyalardan da silinmiş olduğunu söylüyor.

Örneğin Reddit’te, kullanıcının yukarıda belirtilen Belgeler ve Resimler klasörlerinden ve bazı uygulamalardan (birisi Spotify) ve diğer içeriklerden (Rainmeter skins) tüm dosyaları kaybettiğini iddia ettiği bir iş parçacığıdır.

Reddit’in başka bir kullanıcısı, güncelleme sonrası tüm kullanıcı klasörlerinin (Masaüstü ve İndirme klasörleri ve benzeri) ikincil sürücüye (sistem sürücüsünden uzağa) kaydırıldığını, Belgeler klasörünün içeriğinin eksik olduğunu bildirdi.

Ayrıca Microsoft’un destek forumuna yönelik bir şikayet, 220 GB’lık dosyaların kaybolmasıyla daha da kötü bir senaryonun altını çiziyor. Bu durum için kullanıcılara, yaptıkları Ekim 2018 Güncellemesinin kurulumundan öncesine bilgisayarlarını geri almaları tavsiye edildi, ancak boşuna, dosyalar hala kayıp durumda kaldı.

Diğerleri kayıp dosyalarının ‘Windows.old’ dizini gibi bir yerde saklanmış olabileceğine dikkat çekti. Ancak bazı insanlar, sürücülerini taradılar ve tamamen kaybolmuş kişisel verilerin hiçbir belirtisini bulamadılar.

Microsoft destek iş parçasındaki başka bir kullanıcı, 100 GB’tan fazla veri kaybettiğini bildiriyor, ancak bazı dosyaları OneDrive’da hala mevcut. Microsoft’un bulut depolama çözümlerinden bahsetmişken, OneDrive ve bu sorunla olası bir bağlantı hakkında çevrimiçi tartışmalar oldu. Ama şu anda herhangi bir sonuç çıkarmak için henüz erken.

Wccftech bunun hakkında da bir rapor hazırladı ve bir Microsoft sözcüsünün şirketin bu konunun raporlarının çevrimiçi olarak farkında olduğunu ve başka bir yorum yapılmasına rağmen “aktif olarak araştırıldığını” söyledi.

Veri kaybının söz konusu olduğu bu açık kusurdan etkilenen büyük miktarda insan görünmese de, sorunun çok ciddiye alınması gerekiyor, bu yüzden Microsoft’un soruşturmasıyla çok hızlı bir şekilde hareket edeceğini umuyoruz.

Ekim 2018 Güncelleme sunumunun resmi olarak başlatılmadığını unutmayın. Güncellemenin otomatik olarak teslim edilmesi 9 Ekim’e kadar başlamayacak. Yeni sürüme geçişi gerçekleştiren bu kullanıcılar bu işlemi el ile yapmaktadır. Bu yüzden Microsoft’un söz konusu sorunun çözüldüğünü söyleyene kadar beklemenizi öneririz.