Windows 10 Kullanıcıları Eski Bilgisayarlarda Çalışmayan Uygulamalardan Şikayet Ediyor

Windows 10 Kullanıcıları Eski Bilgisayarlarda Çalışmayan Uygulamalardan Şikayet Ediyor

Microsoft forumlarında belirtilen bir sorun, bazı Windows 10 kullanıcılarının “fotoğraflar”, Hesap Makinesi, Filmler ve TV, Geribildirim Merkezi, 3D Görüntüleyici ve diğer uygulamaları başlatmaya çalıştıklarında dosya sistem hatası (-2147219196) ile karşılaşmalarıyla ilgili. Core 2 Duo veya AMD Athlon gibi eski donanıma sahip kullanıcıların bu sorundan daha fazla etkilendiği görünmektedir.

Bu hatanın olası nedenlerinden biri, son uygulama güncellemelerinin eski işlemciler tarafından desteklenmeyen talimatları kullanabilmesi olabilir. Bu, bu tür bir donanımda uygulamaların çalıştırılamamasına neden olabilir. Başka bir olası neden ise, eski donanıma uyumsuzluğa yol açan geliştirici hatası olabilir.

Eğer eski donanıma sahip bir bilgisayarınız var ve bu sorunla karşılaşıyorsanız, Microsoft bu sorunu çözene kadar işletim sistemi ve uygulama güncellemelerini otomatik olarak duraklatmanın mantıklı olabileceğini düşünebilirsiniz. Muhtemelen şirket bu durumu çözmek için bir düzeltme yayınlayacak veya çözüm önerileri sunacaktır.

Önemli bir not olarak, bazen Microsoft eski donanımlarda başlatma sorunlarıyla ilgili potansiyel sorunları önceden bildirir. Bu nedenle, eski bir bilgisayarınız varsa, işletim sistemi ve uygulama güncellemelerini yaparken bu tür uyarılara dikkat etmek ve bunları göz önünde bulundurmak mantıklı olabilir.