Windows 11’in İlk Sürümüne Gelişmiş Renk Yönetimi Ayarları Menüsü Eklendi

Windows 11’in İlk Sürümüne Gelişmiş Renk Yönetimi Ayarları Menüsü Eklendi

Windows sistemi, hem oyuncuları hem de profesyonelleri etkileyecek önemli bir güncelleme için hazırlanıyor. Renk yönetim paneli, profillerin geliştirilmiş kontrolünü içeren ciddi değişikliklere uğruyor. Windows 11’in piyasaya sürülmesinden bu yana, Microsoft işletim sistemine entegre edilmiş Windows seçeneklerini sürekli olarak modernize ediyor ve özellikle grafik ve görüntü ayarlarında Windows XP’yi hatırlatan eski görünümden uzaklaşıyor.

Canary ve Dev (26052) en son yapıları, genel kullanım için değil, basitleştirilmiş profil yönetimi ile yeni bir renk yönetim paneli sunuyor. Artık sistem, uygulamalar için otomatik renk yönetimi özelliği sayesinde belirli uygulamalar için en uygun renk profili seçebilir. Kullanıcılar ayrıca her bağlı ekran için profiller atamak için daha basit bir yöntem elde ediyor.

Yeni güncelleme, özellikle mükemmel renk doğruluğuna ihtiyaç duyan profesyoneller için önemli olmalıdır. Ayrıca, yeni renk yönetimi, entegre bir renk kalibrasyon seçeneğine de sahiptir.

Yeni seçeneği etkinleştirmek için öncelikle Dev veya Canary kanalını kullanmanız gerekmektedir. Bu yapılar, genellikle beklenmedik hatalara neden olabilen düzeltmeler içerdikleri için günlük kullanım için uygun değildir, özellikle oyunlarda. Yeni sayfa Ayarlar>Sistem>Ekran>Renk Yönetimi bölümünde bulunmaktadır.