Windows 7 ve 8.1 Kaby Lake ve Ryzen PC’lerde artık güncellenmeyecek

Windows 7 ve 8.1 Kaby Lake ve Ryzen PC’lerde artık güncellenmeyecek

Microsoft, Kaby Lake veya Ryzen’li sistemlerde Windows 7 ve Windows 8.1 güncellemelerini engelleme konusunu gündeme getirmişti, ancak tam olarak ne zaman uygulanacak olduğu henüz belli değildi. Şimdi, Web’in her yerinden gelen raporlar, Microsoft’un daha yeni işlemcili PC’lerdeki eski OS’lardaki güncellemeleri aktif olarak engellediği yönünde.Desteklenmeyen bir sistemde güncelleştirme almaya çalışan kullanıcılar bir hata mesajıyla karşılaşacak.

“Bilgisayarınız en son Windows sürümleri için tasarlanmış bir işlemci kullanıyor, kullandığınız işlemci şu anda kullandığınız Windows sürümü ile desteklemediğinden sisteminiz önemli güvenlik güncelleştirmelerini kaçıracaktır. Lütfen durumu öğrenmek için” Daha Fazla Bilgi “bağlantısını seçin.’’

Microsoft, ilk önce 2016 yılının Ocak ayında gözden geçirilmiş güncelleme politikasını ilan etti. O zamanlar Microsoft, Skylake sistemlerinin güncellemelerini engellemeye odaklandı ancak daha sonradan revize edildi. Şu an olduğu gibi, diğerleri desteklenmezken, bazı Skylake sistemleri Windows 7 ve 8.1’de hala destekleniyor.

Kaby Lake ve Ryzen’de ise böyle bir ayrım yoktur-hangi işlemcinin SKU’nuz olduğunun fark etmez, Windows 10’u kullanmıyorsanız güncelleme almazsınız. 

Microsoft’un sorunu eski Windows sürümlerinin yeni işlemcilerin özelliklerini ve özelliklerini tahmin edememesidir. Örneğin, Windows 7 yerel olarak USB 3 veya NVMe’yi desteklemez. Örneğin, Windows 7 yerel olarak USB 3 veya NVMe’yi desteklemez. Açıkçası, önceki nesil Windows’lar TRIM, USB 2.0 / 3.0 ve benzeri şeyleri desteklemek için sürücüler kullandıklarından, bir gösteri tezgahından ziyade varsayımsal bir sorunun daha fazlası, ancak Microsoft şu anda farklı bir taktik uyguluyor.

Bir Microsoft sözcüsü, geçtiğimiz Eylül ayında PCWorld’a yaptığı açıklamada, “Yeni silikon nesiller tanıtıldığında, destek için o sırada en yeni Windows platformunu isteyecekler. Bu, Windows ve silikon arasında derin entegrasyona odaklanmamızı sağlarken, maksimum güvenilirliği ve Önceki nesil platform ve silikonlarla uyumluluğu da sürdürmekte.’’ dedi.

Windows 7 ve 8.1’i çalıştıran Ryzen ve Kaby Lake sistem sahipleri geçen ay güncelleme uyarılarına başlamıştı, ancak Microsoft güncellemeleri aktif olarak engellemiyordu.

Windows 7 ve 8.1’i çalıştıran Ryzen ve Kaby Lake sistem sahipleri geçen ay güncelleme uyarılarına başlamıştı, ancak Microsoft güncellemeleri aktif olarak engellemiyordu. Altyapısını Windows 10’a yükseltmeyen, ancak mevcut nesil PC’leri satın almadan önce bunu yapmak zorunda kalacak olanlar için de ilginç bir durum.

Bu arada, her iki eski OS de genellikle Microsoft tarafından desteklenmekte. Windows 8.1, Ocak 2018’e kadar ana destek almayı sürdürecekken, Windows 7, Ocak 2020’ye kadar uzanan destek aşamasına geçti.