World Of Warcraft’ın Arena Dünya Şampiyonası Bugün İtibarıyla Başladı!

World Of Warcraft’ın Arena Dünya Şampiyonası Bugün İtibarıyla Başladı!

Blizzard’ın e-spor etkinlikleri, COVID-19 salgınına rağmen sergilenmeye devam ediyor. Yeni e-spor etkinliği olan Arena Dünya Şampiyonası 2020, çevrimiçi olarak bugün, yani 22 Mayıs Cuma itibarıyla başladı. Bu seneki, yarışmanın 13. yılı olacak. Bu sefer katılımcılar en iyisi seçilmek ve 500.000 dolarlık payı elde etmek için yarışacaklar!

Bildiğiniz üzere World of Warcraft, son zamanların e-sport etkinlikleri arasında en güçlü yapıya sahip. Mythic Dungeon International'ın kupa aşamasının tamamlanmasının ardından Arena Dünya Şampiyonası 2020, World of Warcraft'ın en profesyonel PvP oyuncularını şimdi zafer için birbirlerine karşı savaştırıyor. Adı geçen her iki etkinlik de World of Warcraft’a ait turnuvalar olsa da ikisi arasında çok sayıda fark var. Fakat temelde birbirlerine benziyorlar.

Mythic Dungeon International'ın yaptığı gibi, bu turnuva hem Kuzey Amerika'da hem de Avrupa'da gerçekleşecek. Ayriyeten takımlar bir kere daha üstünlük sağlamak zorunda oldukları için bu sefer üç yerine dört kupa olacak. Arena Dünya Şampiyonası’nın ilk AB kupasının kapsama alanı, avrupa saatiyle bugün 10:00’da başladı. Etkinliğe olan beklenti nedeniyle Blizzard, oyuncuları daha da heyecanlandırmak için dün aşağıdaki tanıtım videosunu yayınlamıştı.

 

 

World of Warcraft'a aşina olmayan okuyucularımız için, turnuvanın içeriği tamamen PvP (Player-versus-Player) mantığını dayalı ve tabii ki Arena da ana odak noktalarından biri. Hızlı, rekabetçi ve acımasız olan Arena, üstünlük için yarışan profesyonel oyuncuları düellolarda birbirlerine karşı eşleştirir. Arena’ya giren herkesin sadakat duygularında değişiklikler olur. Hepsi kendi ırkına karşı savaşmak zorunda kalabilir. Horde Horde ile savaşır, İttifak ittifakla savaşır ya da her iki taraf da birbirleriyle sık sık savaşmak zorunda kalır. Oyuncuların savaşta kendilerine sadık kalmasını umabilecekleri sadece onlarla savaşa giren takım arkadaşlarıdır.

Ve elbette ki işin sonunda adlarının tarihe yazılması ve saygınlık elde etmelerinden çok daha fazlası var. Her bölgeden ilk dört takım – Amerika ve Avrupa / Asya – ödül havuzundaki payları için Azeroth Finalleri Savaşı'nda birbirleriyle savaşacaklar. Hem de yarışmacıların hepsi 500.000 dolarlık payı elde etmek için yarışacak!

Bugün başlayan turnuva 23 Mayıs Cumartesi ve 24 Mayıs Pazar günlerinde de devam edecek. Turnuva 14 Haziran’a kadar sürecek. Her hafta sonu başka bir kupa oynanacak. Cuma günleri AB kupası, Cumartesi günleri ise NA kupası olacak. Bu turnuva boyunca yoğun miktarda drama ve vahşet göreceğiz. 16 yıldır aynı ünvanı koruduğuna bakılırsa Blizzard için de 13 yıldır süren bir turnuvaya sahip olmak fazlasıyla gurur verici…