WSJ: Nelson Peltz, Disney Yönetim Kurulu adaylarının oylamasında önde gidiyor – Film çıkarılarına karşı çıkıyor

WSJ: Nelson Peltz, Disney Yönetim Kurulu adaylarının oylamasında önde gidiyor – Film çıkarılarına karşı çıkıyor

The Wall Street Journal sitesi, verilerine göre yatırımcı Nelson Peltz‘in Disney şirketinin yönetim kurulunda yer almak için yapılan oylama sürecinde diğer adayları geride bıraktığını paylaştı. Peltz’in sahibi olduğu yatırım fonu Trian Partners, şirketin yaklaşık 3.5 milyar dolarlık hissesine sahip.

Şu anda oylama henüz tamamlanmış değil fakat WSJ’in bilgilerine göre, Peltz’in Disney yönetim kuruluna girmesi için şu anda oldukça iyi şansları var: önceden sızdırılan ön sonuçların ardından kararsız oy verenlerin oy kullanmaya daha istekli hale geldikleri belirtiliyor. Disney, oylama sonuçlarının sızdırılmasının oylama sonuçlarını etkilemeye yönelik bir girişim olduğunu belirtti ve bu durumdan çok memnun olmadıklarını ifade etti. Peltz’in olası zaferinden en çok şüpheli görünen kişi ise şu anda şirketin CEO’su olan Bob Iger‘dir – daha önce Peltz’in adaylığını engellemek için elinden geleni yapmıştı.

Önceden Nelson Peltz, şirketin mevcut politikaları hakkında bir dizi açıklama yapmıştı: Disney’in filmler yapma yaklaşımını eleştirdi, özellikle kadınlara ve siyahilere başrollerin dağıtımını eleştirdi ve filmlerin kalitesinin ciddi şekilde zarar gördüğü gerekçesiyle filmlerde gündemlerin aşırı derecede teşvik edildiğini belirtti. Eğer Peltz yönetim kuruluna girmeyi başarırsa, şirketin gelecekteki projeleri hakkındaki politikalarını çok daha güçlü bir şekilde etkileyebilecek.