Xbox Game Pass Ultimate, 15 Eylül'de Bulut Oyunlarını Ekliyor

Xbox Game Pass Ultimate, 15 Eylül'de Bulut Oyunlarını Ekliyor

Microsoft'un Xbox Game Pass Ultimate bulut oyunları bir aydan biraz daha kısa bir süre içerisinde başlayacak. Oyunları herhangi bir yerde rahatça oynayabilmek için bazı yeni kontrolörler de mevcut olacak.

Microsoft, Salı günkü bir blog gönderisinde, xCloud oyununun Xbox Game Pass Ultimate abonelerine 15 Eylül'de sunulacağını söyledi. Hizmet, 100'den fazla oyun ile sunulacak. Microsoft, Halo Infinite'da dahil olmak üzere tüm yeni Xbox Game Studios oyunlarının lansman gününde Xbox Game Pass aboneleri tarafından da kullanılabileceğini yineledi.

Hizmet yalnızca Android telefonlar ve tabletler için geçerli olacak. ABD, Kanada ve İngiltere de dahil olmak üzere 22 pazarda satışa sunulacak. Microsoft, hizmetin başka yerlerde kullanılabilecek kadar istikrarlı olmasını sağladıktan sonra Ultimate'ın bulut oyunlarını ek pazarlarda başlatılacağını söyledi.

Aylık 10 ABD doları olan Xbox Game Pass, kullanıcılara her ay 100'den fazla oyuna erişim sağlayacak. Aylık 15 ABD doları olan Xbox Game Pass Ultimate, Xbox Live Gold ve kullanıcıların hesaplarına hem konsollardan hem de PC'lerden erişilmesine olanak tanır. Microsoft Salı günü yaptığı açıklamada, Game Pass'in şu anda 10 milyondan fazla aboneye sahip olduğunu belirtti.

Bu hizmetlerle birlikte piyasaya sürülecek yeni aksesuarlara ek olarak, xCloud oyuncuları Microsoft'un Xbox One Bluetooth Kablosuz Oyun Kumandası ile oyunları kontrol edebilecek. Sony'nin DualShocl 4 denetleyicileri de xCloud oyunlarını destekleyecek.