Xbox ve PlayStation’a Rakip Yeni Konsol Geliyor: Mad Box

Xbox ve PlayStation’a Rakip Yeni Konsol Geliyor: Mad Box

Mad Box

Mad Box

Slightly Mad Studios CEO’su Ian Bell, şirketin bağımsız bir konsol geliştirdiğini açıkladı. Tam donanım ve yazılım özellikleri henüz açıklanmadı, ancak Bell birkaç ayrıntı verdi.

Konsoldan ilk söz, Bell’in “Mad Box geliyor” diye tweet atmasıyla Twitter’dan geldi. Bell, Variety’ye Mad Box‘ın yaklaşık üç yıl içinde piyasaya sürüleceğini ve sanal gerçeklik oyunu için saniyede 120 kareye kadar destek vereceğini söyledi. “Başlıca VR setlerini ve yaklaşmakta olanları destekleyecektir ve teknik özellikler bundan iki yıl sonra çok hızlı bir PC’ye eşdeğer olacaktır. Bileşen üreticileriyle erken görüşmeler yapıyoruz, bu nedenle şu anda ayrıntılı olarak belirtilen tasarımlara sahip olduğumuzdan başka bir şey söyleyemeyiz.” diye yazdı.

Konsoldaki oyunlara gelince Bell, “Ayrıcalıklıların ‘dışlayıcı’ olduğunu düşünüyoruz. Ancak tüm geliştiricilere bir çapraz platform motoru göndereceğimiz göz önüne alındığında, onların tercihi olacaktır. Şu an itibariyle, diğer donanım satıcılarını hariç tutmak için geliştiricilere ‘teşvik’ ödemeyi planlamıyoruz.” şeklinde yazdı. Slightly Mad Studios’un “sektörün bir tekel veya mikro oligopolden biraz fazla olduğunu” düşündüğünü ve Mad Box’ın yıllardır sadece Microsoft’un Xbox, Sony’nin PlayStation ve Nintendo‘nun donanımı arasında süren konsol yarışına sağlıklı bir rekabet getirmeyi hedeflediğini belirtti.

Bell, Mad Box için tasarlanan ilk tasarımların yaklaşık dört ila altı hafta içinde ortaya çıkacağını ekledi. Mad Box’ın dünya çapında piyasaya sürülmesi ve yaklaşmakta olan diğer konsollara kıyasla rekabetçi bir şekilde fiyatlandırılması planlanmaktadır. Bell, “Ürünün tamamlandığını görmemiz için halihazırda gerekli finansmanı sunan çok sayıda yatırımcımız var, ancak halen erken günler ve şu anda en iyi tekliflere bakıyoruz.” yazdı.