XCOM 2: War of the Chosen’a Başlangıçta Dev Yönlendirilebilir Mech’ler Eklenecekti

XCOM 2: War of the Chosen’a Başlangıçta Dev Yönlendirilebilir Mech’ler Eklenecekti

Jake Solomon, XCOM serisinin tasarımcısı, XCOM 2: War of the Chosen hakkında ilginç bir haber Twitter’da paylaştı. Tweet’ten DLC’nin başlangıçta tamamen farklı bir yöne sahip olduğu ortaya çıktı.

Solomon’a göre, War of the Chosen’ın ilk konsepti, birlikte çalışan birkaç askerin kontrol ettiği büyük makinelerle ilgiliydi. Ayrıca, özelleştirilebilir bir hava muharebe mekaniği ve interceptor sistemi oluşturulması planlanmıştı. Oyunun erken versiyonu “Ozzy” kod adını aldı.

Ancak geliştirici ekibi bu özellikleri eklerken zorluklarla karşılaştı. XCOM 2’nin, insan boyundaki karakterlerle yer tabanlı taktikler için tasarlanmış kamera sistemi, büyük makineler için uygun değildi. Dev makineler, oyuncunun görüş alanını engelliyor ve oyun sürecini kötüleştiriyordu. Ayrıca, bu büyük makineleri harita üzerinde hareket ettirmek zordu.

Kısıtlamaları ve geliştirmek için gereken önemli kaynakları göz önünde bulundurarak, Solomon ve ekibi hızla yönlendirmeyi değiştirdi. Mekaniklerin yerine, oyundaki hikaye kampanyasının boyunca var olacak “Seçilmişler” olarak bilinen tanıdık düşmanları eklediler.

XCOM 2 için War of the Chosen genişlemesi genel olarak iyi karşılandığı için bu iyi bir fikirdi.